Un simplu test de respiraţie poate descoperi cancerul

Un simplu test de respiraţie poate descoperi cancerul

Cercetătorii pun la punct un test ce poate detecta foarte uşor mai multe forme de cancer.

Potrivit Daily Mail, testul de respiraţie este la fel de eficient ca cele cu raze X folosite în mod normal în spitale. Femeile nu vor mai fi nevoie să facă mamografii dureroase şi nici nu vor fi expuse radiaţiilor nocive.

Aparatul este capabil să masoare variaţiile substanţelor chimice eliminate în timpul respiraţiei, stabilind astfel dacă este vorba despre o respiraţie sănătoasă sau una malignă. Mai mult, testul poate detecta şi prezenţa a patru dintre cele mai comune tipuri de tumori în organism.

Această descoperire revoluţionară ar putea fi folosită şi pentru detectarea altor tipuri de cancer, precum cel pulmonar sau de prostată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vor fi necesare mai multe teste suplimentare până la lansarea unui astfel de kit medical care ar revoluţiona investigaţiile medicale.

Sunt optimist în legătură cu anii următori, testele de respiraţie vor fi folosite la nivel global. Vor putea fi folosite pentru detectarea multor boli, de la cancere la diferite infecţii, şi vor deveni la fel de comune ca cele de sânge sau de urină", a declarat Michael Phillips, profesor de medicină la "New York Medical College".