Editura Evenimentul si Capital

Viorel Badea a cerut Senatului 3.000 de euro ca să-şi plătească factura la telefon.VEZI replica senatorului

Viorel Badea
Autor: | | 4 Comentarii | 2611 Vizualizari

Senatorul PNL Viorel Badea a cerut decontarea sumei de 13.000 de lei (3.000 de euro), reprezentând costul convorbirilor telefonice. Viorel Badea este senator de Diaspora (Colegiul Europa - Asia). Vă prezentăm stenograma ședinței conducerii Senatului în care s-a discutat acest subiect:

UPDATE. Senatorul Viorel Badea a transmis un drept la replică. Îl redăm mai jos:

"În primul rând, doresc să vă transmit că aceasta este o informație eronată. NU am solicitat NICIODATĂ, nici public, nici în reuniunile Biroului Permanent al Senatului acoperirea acestei datorii din bugetul instituției, și chiar mai mult decât atât, lunar îmi este oprită din indemnizație suma de 1.677 lei pentru acoperirea acestui debit, debit creat în timpul exercitării madatului de parlamentar, în interes de serviciu.

Singurul lucru pe care l-am solicitat Biroului Permanent al Senatului, împreună cu domnul senator Anghel Adrian, a fost alocarea unui număr de 400 de minute/lună pentru convorbiri internaționale și roaming (a se vedea documentul atașat). Menționez, de asemenea, că în momentul de față abonamentele de telefonie mobila ale parlamentarilor cuprind 700 de minute naționale, dar niciun minut internațional și roaming. Din stenograma publicată pe site-ul Senatului, rezultă că președintele Senatului, domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu, nu întelege întocmai obiectul solicitării noastre și abordează, în intervenția sa, un aspect nerelevat de semnatarii documentului atașat.

În al doilea rând, datoria despre care s-a vorbit este înregistrată în bună măsură încă din mandatul anterior și, cu toate că mi se rețin lunar bani pentru acoperirea acesteia, cheltuielile telefonice lunare depășesc această sumă, iar datoria se acumulează în continuare. Din această cauză și privind natura activității specifice exercitării legale a mandatului de parlamentar de diaspora, am considerat necesară introducerea în abonamentele telefonice ale celor doi senatori aleși în Circumscripţia electorală nr.43, a 400 de minute/lună pentru convorbiri internaționale și roaming, minutele naționale fiind inutile desfășurării activității de parlamentar de diaspora".

Stenograma discuţiei:

Călin PopescuTăriceanu: Şi văd că avem scrisoarea senatorilor Viorel Badea şi Adrian Anghel…

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate