Un ROMÂN va parcurge pe bicicletă Drumul Mătăsii, ca o reacţie la programul fix de la birou! Vrea şi să escaladeze vârful muntos Khan Tengri cu înălţimea de 7.000 de metri

Un ROMÂN va parcurge pe bicicletă Drumul Mătăsii, ca o reacţie la programul fix de la birou! Vrea şi să escaladeze vârful muntos Khan Tengri cu înălţimea de 7.000 de metri

Un tânăr de 30 de ani a plecat din Bucureşti pe bicicleta sa cu care va parcurge în total aproape 15.000 de km...

Radu Diaconescu, de profesie inginer-programator, pasionat de alpinism, şi ciclism, va parcurge peste 7.000 de km până aproape de graniţa dintre Kârgâzstan şi China, urmând în mare parte Drumul Mătăsii, după care va merge pe jos mai mult de două săptămâni până în tabăra de bază de unde va începe "asaltul" vârful Khan Tengri.

Prin forţe proprii

Pentru acest drum, Radu şi-a dat demisia „din funcţia de programator bine plătită de la o firmă din Germania”. El nu este la prima aventură de acest fel: în 2011 a plecat cu bicicleta din România, împreună cu soţia sa, iar după o călătorie de două săptămâni, au urcat vârful Mont-Blanc din Alpi. "De data aceasta va fi ceva diferit”, spune Radu. La dus, va trece prin Bulgaria, Turcia, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadjikistan, Kârgâzstan, iar planul său este să parcurgă în medie 80 de km pe zi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totul se va face prin forţe proprii, fără a folosi vreun mijloc de transport motorizat şi nu va avea echipă de suport care să-l salveze în caz de pericol. Echipamentul de care are nevoie pentru a dormi, a găti şi a se apăra de capriciile vremii se va afla în suporturile de bagaje de pe bicicleta sa. El spune că ideea i-a venit citind cărţile altor oameni care au călătorit în toate colţurile lumii, pe motocicletă, pe bicicletă sau pe jos, însă dorinţa de a ieşi din cotidian a încolţit de foarte mult timp, ca o reacţie la programul fix, de birou.