Editura Evenimentul si Capital

Un ONG obscur l-a inspirat pe Dragnea să facă „Legea defăimării”

În plenul Camerei, Dragnea încerca să explice că prin această lege, România ar fi o deschizătoare de drumuri. FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Autor: | | 13 Comentarii | 2097 Vizualizari

Vociferări, apostrofări, glume pe seama audierii lui Lucian Isar la DNA, pauze de consultări, dispute în plen. Toate acestea s-au întâmplat, ieri, în plenul Camerei. PSD a cedat nervos și a scos proiectul de pe ordinea de zi. Deocamdată.

După presiunile imense la care au fost supuşi şi glumele de pe conturile de socializare, Liviu Dragnea şi social-democraţii au renunţat, în cele din urmă, la votarea Legii anti-defăimare, nu înainte ca parlamentarii de la Putere şi Opoziţie să joace teatru în plen. Merită precizat faptul că potrivit unor dezvăluiri făcute de coalitiaromanilor. org, Liviu Dragnea şi-a fundamentat legea pe un document al unui ONG obscur numit „Consiliul European al Toleranţei şi Reconcilierii”, care nu are nicio legătură cu legislaţia comunitară pe care el a invocat- o în expunerea legii.

● Programat pentru ora 10.00, plenul a început cu o întârziere de aproape o oră, pentru că preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a avut o întâlnire cu Liviu Dragnea şi mai mulţi colegi parlamentari în biroul său.


FOTO: Pauzele lungi şi dese l-au convins pe Zgonea că mai bine scoate proiectul de pe ordinea de zi. FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU● Între timp, unii parlametari PNL erau încântaţi că scandalul pe legea Dragnea a mutat discuţia de la Legea prevenţiei iniţiată, printre alţii, de Alina Gorghiu şi Eugen Nicolăescu şi care a generat un scandal imens. „Ne dăm singuri cu stângul în dreptul, ce sens mai are să ne facem opoziţie unii la alţii, ne descurcăm între noi”, spunea un parlamentar PNL pe hol.

● Deloc convingător, liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de lege, argumentând că raportul nu a fost primit la timp. Cererea lui Nicolăescu a provocat un lung schimb de replici.

● Imediat, secretarul general al PSD, deputatul Marian Neacşu, a declarat că se procedează frecvent sa se introduca pe ordinea de zi proiecte „sub rezerva primirii raportului”,


FOTO: Prinşi pe picior greşit de reacţia opiniei publice, Dragnea şi PSD au făcut un pas în spate. FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU● Nicolăescu intervine din nou, cere pauză de consultări şi îi solicită lui Dragnea scoaterea propriului proiect de pe ordinea de zi, el fiind aplaudat de liberali

● Chiar dacă este apostrofat din sală, Dragnea ia cuvântul şi îşi susţine legea: „Nu este nicio prevedere în lege care îi impiedică pe jurnalişti să îi critice pe politicieni, să îi facă în toate felurile”. În faţa vociferărilor , Dragnea a explicat: „Este doar un exemplu de intoleranţă”.

● Cu toate acestea, Zgonea propune scoaterea de pe ordinea de zi a tuturor proiectelor, dar nu se întruneşte numărul de voturi necesar. Se ia o nouă pauză de consultări.

● Profitând de timpul liber, PSD şi ALDE semnează protocolul de colaborare.

● După o pauză de o jumătate de oră, Zgonea cere convocarea Biroului Permanent pentru a întocmi o ordine de zi. Urmare a acestei şedinţe, Biroul Permanent a decis scoaterea Legii anti-defăimare de pe ordinea de zi şi suspendarea şedinţei.

● Pe hol, parlamentarii erau sceptici că proiectul nu va fi reintrodus: „Aşa s-a întâmplat şi cu legea anti-fumat, au amânat-o de câteva ori, dar dup-aia tot au adoptat-o”

● Alţii fac glume pe seama audierii lui Lucian Isar la DNA şi a disputei cu Ponta: „Ponta l-a înlocuit pe Isar cu Voicu, iar Gorghiu l-a înlocuit pe Voicu cu Isar”.

Orban, atac la Dragnea şi Zgonea

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate