Editura Evenimentul si Capital

Un MILIONAR a dat șpăgi ridicole unui șef de la FISC pentru protecție și rambusări uriașe de TVA. “Ascultă aici, nimic nu-i complicat în viaţa asta, dacă vrei” | STENOGRAME

Gheorghe Mois FOTO: Forbes
Autor: | | 11 Comentarii | 3503 Vizualizari

Omul de afaceri George Moiş şi fostul şef al Finanţelor Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, au fost arestați pe 15 decembrie, de procurorii anticorupţie, după ce firma primului ar fi renovat casa fiicei lui Ardelean, în schimbul ajutorului pentru o rambursare TVA de peste 770.000 de lei. În plus, societatea era favorizată la inspecțiile Fisc-ului. Șpaga: renovarea garsonierei din București, gresie, faianță, uși etc.

Șeful de la Fisc care nu dă doi bani pe deficitul economic al României. Despre șpaga primită cu mașina: “Deschide poarta mare la casă!” INTERCEPTĂRI DNAÎn cursul lunii noiembrie 2013, Ardelean Ioan Mircea, în calitate de director executiv interimar al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Satu Mare, a pretins lui Moiș Gheorghe, ca societatea acestuia din urmă, pe cheltuiala proprie, să se ocupe de garsonieradeţinut de fiica lui Ardelean Ioan Mircea.

  • Potrivit DNA, în schimbul acestui folos patrimonial, Ardelean Ioan-Mircea l-a asigurat pe agentul economic că va face demersurile necesare atât pentru a-i fi aprobată, în regim de urgenţă, cererea de rambursare TVA, pentru suma de 771.275 lei, aferentă lunii octombrie 2013, cât și pentru ca această sumă de bani să fie plătită în favoarea societății într-un termen cât mai scurt.

Astfel, după ce a aflat de la interlocutorul său că SC Castrum Corporation nu va fi supusă în perioada imediat următoare unei inspecții fiscale, ci i se va rambursa TVA solicitată la data de 24 decembrie 2013, fapt care de altfel l-a și mulțumit pe inculpat, Ardelean Ioan-Mircea a luat apoi legătura telefonic cu Moiş Gheorghe, pe care l-a asigurat că în data de 24 decembrie 2014 va primi suma solicitată:

Gheorghe Moiș: Alo?

Ioan -Mircea Ardelean: Servus!

Gheorghe Moiș: Servus!

Ioan -Mircea Ardelean: No, uite. M-am interesat. N-ai văzut că te-am sunat?

Gheorghe Moiș: Ah, n-am...

Ioan -Mircea Ardelean: N-ai văzut.

Gheorghe Moiș: Nu, n-o fost telefonul la mine. Nu m-am mai uitat.

Ioan -Mircea Ardelean: Aha. No, deci în 24 primeşti...

Gheorghe Moiș: Bine, bine.

Ioan -Mircea Ardelean: Nu se face acuma controlul, se face ulterior. Deci în 24 eşti planificat...

Gheorghe Moiș: Bine. Mersi. Mersi, mersi mult.

………………………………………………………………………..

Din convorbirea telefonică, pe care Mircea Ardelean a purtat-o cu fiica sa în ziua de 13 decembrie 2013, ora 18:53:28, rezultă că, până la momentul respectiv, angajaţii societăţii Castrum Corporation S.R.L. Negreşti au îndreptat pereţii garsonierei şi au început să monteze gresia şi faianţa în bucătărie şi baie. Cu aceeaşi ocazie, Mircea Ardelean s-a angajat să discute cu Gheorghe Moiș ca aceasta să accepte (suplimentar faţă de înţelegerea existentă) să înlocuiască şi uşa de la baia apartamentului:

Ioan -Mircea Ardelean: Da de ce, ei nu pot comanda ?!

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate