Un lider PSD nu este de acord cu o candidatură comună PSD-UNPR la alegerile din 2016

Un lider PSD nu este de acord cu o candidatură comună PSD-UNPR la alegerile din 2016

PSD şi UNPR vor candida, cel mai probabil, pe liste comune la alegerile locale şi parlamentare din 2016. Deşi acest lucru a fost stabilit într-un Comitet Executiv Naţional al PSD de la începutul lunii mai, deja au început să apară contestatari.

Social-democratul demisionar Paul Stănescu a declarat că nu este de acord cu o candidatură comună PSD-UNPR, argumentând că PSD şi UNPR ar putea obţine mai multe voturi pentru Consiliul Judeţean în urma unor candidaturi separate faţă de situaţia în care ar avea candidaţi comuni, dar şi prin faptul că în unele organizaţii membri ai celor două formaţiuni politice nu ar fi împreună în mod real, ci numai scriptic. 

"Nu sunt de acord ca la alegerile locale să mergem împreună cu UNPR pentru că spune ştiinţa, sociologia, că în momentul în care mergi separat ai mai multe voturi, e un argument logic. Şi sigur că aşa cum ştiţi, sunt multe inadvertenţe, e posibil ca în anumite localităţi să fim doar pe hârtie împreună şi fizic să nu fim împreună, să pierdem alegeri şi nu e în regulă", a arătat Stănescu, citat de Agerpres.

El a adăugat că în schimb, la alegerile parlamentare, PSD trebuie să găsească soluţii astfel încât 10% dintre mandatele pe care le va obţine partidul să fie pentru candidaţi ai UNPR. 

Ne puteți urmări și pe Google News

"Dar, în momentul în care UNPR a fost lângă noi şi suntem la guvernare datorită UNPR, trebuie să fim foarte corecţi. Cred că la alegerile parlamentare, indiferent de scorul pe care îl va avea UNPR la alegerile locale, trebuie să găsim o soluţie şi să dăm 10% aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public, parlamentari UNPR. Calculul este unul simplu: PSD ia cam în jur de 150 de parlamentari, asta a fost media şi sunt convins că şi în alegerile din 2016 vom lua cel puţin atât, şi UNPR 10% înseamnă un număr de parlamentari care pot să facă lucruri în Parlament, ca să nu spun altceva", a adăugat preşedintele CJ Olt. 

Paul Stănescu, care joi a anunţat că nu va mai candida pentru un alt mandat la şefia CJ Olt, a menţionat că PSD şi UNPR ar putea să decidă împreună viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean. 

"PSD, după cum ştiţi, niciodată în CJ nu a avut 50%, aşa că mergând separat avem o şansă să facem, deşi se poate interpreta şi lucrul ăsta din anumite puncte de vedere, se poate face o majoritate în Consiliul Judeţean cu UNPR pentru că ştim că alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean va o fi decizie a majorităţii consilierilor judeţeni", a mai declarat Stănescu. 

El a precizat că nu a fost de acord cu alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean prin votul majorităţii consilierilor, considerând că formula cea mai bună a fost alegerea prin votul direct al cetăţenilor unui judeţ.