Editura Evenimentul si Capital

Un interviu eveniment al jurnalistului Ion Cristoiu cu Principele Nicolae. ”Până în august a existat o comunicare bună cu familia apropiată, dar de atunci simt că s-a construit un zid între mine şi ei”

16-03/1_61-465x390
Autor: | | 12 Comentarii | 10850 Vizualizari

- Casele Regale sunt în lumea modernă materie generoasă pentru tabloide. La noi, în presa română, n-am întâlnit nici o știre de tabloid despre Casa Regală. De ce? A evitat Casa Regală năzbâtiile de tabloid sau presa noastră e reverențioasă față de Casa Regală?

 - Sunt de părere că este o combinaţie între aceste două aspecte. Foarte mulţi oameni au arătat şi arată respect faţă de Casa Regală întrucât aceasta este una dintre instituţiile cu o imagine pozitivă, curată, binevăzută datorită activităţii sale în străinătate şi în România prin bursele şcolare, acţiuni diplomatice etc.

- Și despre dvs am citit numai știri de complezență, deși, din câte știu, ați făcut și năzbâtii. De ce? N-ați dat dvs prilejul știrilor de tabloid sau presa noastră nu v-a considerat o vedetă?

- Celebritatea este o noţiune relativă. Poţi fi celebru doar pentru că eşti vizibil, doar pentru că îţi doreşti cu ardoare să fii vizibil şi la fel de bine poţi avea nişte rezultate remarcabile fără ca presa să te considere o celebritate. În ceea ce mă priveşte, deşi la momentul venirii în ţara miam asumat ideea vizibilităţii în spaţiul public, m-a interesat mai mult ce pot face concret şi constructiv în mediul cultural şi educaţional din România şi mai puţin dacă acţiunile mele au captat interesul mass media. Mă atrage ideea unei vieţi private în care nu eşti recunoscut sau judecat pentru lucrurile pe care le faci sau le spui. În toate acţiunile mele am încercat să fac totul cu foarte mult devotament şi responsabilitate, însă întotdeauna mi-am păstrat o parte a mea pentru mine pe care au accesat-o doar prietenii adevăraţi şi familia.Citiţi şi :

Principele Nicolae: ,,României îi lipseşte o administraţie centrală care să fie răspunzătoare pentru ecologie şi patrimoniu" | Interviul lui Ion Cristoiu cu Principele Nicolae

Principele Nicolae: „Nu pot fi tras la răspundere pe baza unor zvonuri şi nici nu mă pot îndrepta dacă nu ştiu unde greşesc” | Interviul lui Ion Cristoiu cu Principele Nicolae

Principele Nicolae despre prima vizită în România, în 1992 | Interviul lui Ion Cristoiu cu Principele Nicolae

Principele Nicolae: ,,Consider că am fost mai degrabă bunic şi nepot, decât Rege şi membru al Familiei Regale sau Prinţ" | Interviul lui Ion Cristoiu cu Principele Nicolae 

- Când s-a scris despre năzbâtiile dvs s-au făcut referiri la Carol al II-lea. V-a vorbit vreodată bunicul despre Carol al IIlea? Dar în familia dvs, s-a vorbit vreodată despre acest străbunic?

 

- Bunicul mi-a povestit despre Regele Carol al II-lea punând accent pe deciziile bune pe care acesta le-a luat pentru ţară şi pentru oameni. Deciziile pe care omul Carol al II-lea le-a luat în viaţa de zi cu zi au fost mai puţin importante în discuţiile mele cu Bunicul.

- Familia Regelui Mihai e împrăștiată prin lume. Țineți legătura între dumneavoastră? S-a reunit vreodată Familia Regală la un loc? Dvs vă cunoașteți toate rudele din Familia Regală?

- Vă pot povesti despre rudele mele şi ocaziile când i-am cunoscut pe aceştia, dar dacă ar trebui să îi întâlnesc pe toţi ar fi un job full time pentru ca fiecare dintre ei a ales să-şi contruiasca o viaţă în zone diferite ale planetei. Până în august a existat o comunicare bună cu familia apropiată, dar de atunci simt că s-a construit un zid între mine şi ei. Ultima şi singura dată când întreaga familie apropiată s-a reunit a fost cu ocazia Crăciunului din 2007 în Bucureşti.

- În România e cunoscut conflictul lui Paul cu Casa Regală. Dvs l-ați întâlnit vreodată pe Paul? Credeți că e îndreptățit în tot ceea ce face?

- Nu l-am întâlnit niciodată şi nici nu intenţionez a o face. Nu doresc să comentez acţiunile acestuia.


FOTO: Un rămas-bun la plecarea  într-o nouă călătorie- Urmăriți, desigur, imaginea Monarhiilor din Europa în opinia publică. Vă bucurați de simpatia tinerilor de la noi, pentru că sunteți viu, modern, pentru că nu faceți caz de condiția dvs regală. Credeți că stilul, felul dvs de a fi corespunde imaginii necesare a Monarhiilor în lumea de azi?

- Sunt o persoană care pune preţ pe pasiunile sale, dar în acelaşi timp tratează cu foarte multă seriozitate sarcinile de lucru. Consider că dacă exista un echilibru între ceea ce trebuie să facem şi ceea ce ne place să facem, rezultatul este unul bun, unul constructiv. Poate de aici percepţia celorlalţi asupra mea. Cred în autenticitate mai mult decât în etichetă.


Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate