Un fotbalist român, răsplătit cu un post într-o primărie din Insulele Reunion

Un fotbalist român, răsplătit cu un post într-o primărie din Insulele Reunion

Pentru că a salvat echipa oraşului de la retrogradare, edilul-şef din Saint-Pierre (Insulele Reunion) i-a oferit lui Alexandru Bănuţă un loc de funcţionar plătit cu 1.800 de euro pe lună.

Un fost internaţional român de juniori a devenit duminică erou în Saint-Pierre, o localitate din minuscula Insulă Reunion, aflată în Oceanul Indian, în apropiere de Madagascar.

Alexandru Bănuţă (24 de ani) a fost ales cel mai bun om al echipei JS Saint-Pierroise în meciul de pe teren propriu cu SS Jeanne d'Arc, scor 3-0, în urma căruia echipa din Saint-Pierre s-a salvat de la retrogradare chiar în ultima etapă a sezonului.

Cel mai bun om al meciului

Ne puteți urmări și pe Google News

Înaintea partidei, JS Saint-Pierroise se afla prima deasupra liniei retrogradării, la două puncte de SS Jeanne d'Arc. Mijlocaşul alintat "Piţi", a marcat un gol şi a tras echipa după el, fiind declarat omul meciului.

"A fost nebunie. Am ajuns la cabine în chiloţi, fanii ne-au dezbrăcat", ne-a povestit Bănuţă.

Pentru prestaţia sa, Alexandru Bănuţă a încasat o primă de 450 de euro, dublă faţă de a celorlalţi coechipieri. "Asta pentru că am dat gol", ne-a precizat Bănuţă. Nu a fost singura recompensă. Edilul-şef din Saint-Pierre, Michel Fontaine, i-a propus lui Bănuţă un post în primărie!

"Vineri, cu două zile înainte de meci, primarul ne-a invitat la masă. A încercat să ne mobilizeze înaintea meciului cu rivalii de la SS Jeanne d'Arc, promiţându-ne celor fără un serviciu stabil un post în primărie. După meci, primarul a ţinut să ne asigure că n-a glumit", ne-a mărturisit Alexandru Bănuţă.

"Unde e românul meu?"

La cheful dat de clubul JS Saint-Pierroise a participat şi primarul Michel Fontaine. Pentru că nu-l zărea pe Bănuţă, Fontaine a început să strige: "Unde e românul meu?".

Alexandru Bănuţă a apărut în faţa primarului, care l-a îmbrăţişat, după care l-a luat de-o parte. "Mi-a zis să mă gândesc serios. Îmi dă un post de funcţionar în primărie, pentru un salariu lunar de 1.800 de euro", ne-a povestit Bănuţă. Cu Bănuţă integralist în tur, Saint-Pierroise a încheiat pe locul doi şi se anunţa ca o pretendentă la titlu. Apoi, românul s-a accidentat, iar echipa a luat-o la vale.

<object height="344" width="425"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/bo31xcdnQgU?fs=1&hl=ro_RO" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/bo31xcdnQgU?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="344" width="425"></embed></object>

ROBINSON CRUSOE

"Naufragiat" în Oceanul Indian

Alexandru Bănuţă s-a născut în Bucureşti, într-o familie veche de bulgari, stabilită cu sute de ani în urmă în zona cartierului Sălăjan. A plecat în Franţa pe când avea 5 ani şi a început fotbalul la Toulouse Fontaines. Bănuţă a fost convocat la un moment dat la naţionala de juniori a României şi a jucat chiar în Liga I, la Ceahlăul Piatra-Neamţ, şi spune că s-ar întoarce oricând în România. În Reunion evoluează de plăcere într-un campionat semiamator. Până la venirea lui Bănuţă în Insulă, locuitorii habar n-aveau de România.

"Le-am povestit multe şi i-am făcut curioşi. Am prieteni care vor să vină în vacanţă în România", ne-a spus "Piţi", care aseară s-a întors în Franţa.