Editura Evenimentul si Capital

Un fost lider PSD: "Intelectualii sunt inutili"

Autor: | | 6 Comentarii | 1419 Vizualizari

Mulți intelectuali români sunt "inutili", întrucât aleg să critice fără să propună soluții sau să analizeze cu adevărat problemele țării

Mulți intelectuali români sunt "inutili", întrucât aleg să critice fără să propună soluții sau să analizeze cu adevărat problemele țării, cu toate că sunt foarte bine informați, a afirmat consultantul politic Cozmin Gușă, la emisiunea "Jocuri de Putere", de la Realitatea TV.

"Noi, după '89, nu am mai avut intelectuali utili, ci intelectuali inutili - intelectuali care au preferat, atunci când au ajuns la putere sau în anumite funcții, să devină sinecuriști, să nu mai aibă conștiință, să nu mai aibă rigoare sau intelectuali care, atunci când nu au mai fost la putere, au preferat mereu să critice fără să prezinte proiecte noi", a declarat Cozmin Gușă.

Consultantul politic afirmă că suntem într-o perioadă în care nu avem soluții pentru țară, iar intelectualii români suferă de ”sindromul intelectualilor inutili”, preferând să critice fără să vină cu rezolvări.”Dacă te uiți în toate editorlalele celor care analizează extern sau intern nu vezi decât umori. Deși au citit foarte mult, nu exprimă sinteza lecturilor lor acolo, deși sunt foarte bine informați de ce se întâmplă în exterior, nu vin să spună cam ce ar trebui să facă România, ce i s-ar potrivi în noua construcție europeană sau cum ar trebui să dirijeze între Washington și Moscova. Nu auzim asemenea lucruri de la intelectualii noștri. Intelectualii noștri sunt inutili. Suferă de acest sindrom, al 'intelectualului inutil', care preferă să critice, să facă bășcălie în loc să vină să prezinte niște soluții”, a mai declarat Cozmin Gușă, la Realitatea TV.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate