Editura Evenimentul si Capital

Un europarlamentar acuză. Rareș Niculescu, scrisoare deschisă către Corina Crețu

e026fee3bb04a60ac00de29c519af49b
Autor: | | 24 Comentarii | 2459 Vizualizari

Europarlamentarul Rareș Niculescu i-a adresat o scrisoare deschisă Corinei Crețu, care a sugerat că europarlamentarii PDL nu se implică suficient în apărarea drepturilor cetățenilor români în Uniunea Europeană.

”Declarația doamnei Crețu este legată de dezbaterea care a avut loc în data de 15 ianuarie, la Strasbourg, pe marginea unei declarații a Comisiei referitoare la Respectarea dreptului fundamental la liberă circulație în UE”, arată Niculescu în scrisoarea pe care o vom reda în continuare. ”În realitate, doamna Crețu nu a participat la nicio zi din sesiunea din ianuarie a Parlamentului European - așadar, în mod evident, nu a luat cuvântul cu privire la această problemă și nu a participat la vot. De asemenea, sunt surprins de declarațiile doamnei Crețu referitoare la unele afirmații recente, din partea unor politicieni extremiști, legate de o iluzorie “autonomie” a Transilvaniei. În aceeași sesiune parlamentară, în care doamna Crețu s-a remarcat prin ABSENȚĂ, Parlamentul a dezbătut și votat un Raport referitor la “Progresele înregistrate de Serbia în 2013”. Acest raport pretinde României – imperativ - să recunoască independența provinciei Kosovo, paragraf care a fost susținut cu generozitate de colegii doamnei Crețu: Boștinaru, Cliveti, Cutaș, Dăncilă, Enciu, Ivan, Pașcu, Tănăsescu, Țicău, Hellvig, Nicolai, Silaghi, Vălean, Weber. Evident, și Laszlo Tökes. Și aceste informații pot fi găsite în procesul verbal menționat. Doamna Crețu a decis să nu participe la acest vot, absentă fiind întreaga sesiune. Un ales care susține independența Kosovo nu are nicio legitimitate să își dea cu părerea despre Transilvania. În aceeași sesiune, la care doamna Crețu nu și-a găsit timp să participe, Parlamentul a luat decizii importante cu privire la subiecte care îi interesează în cel mai înalt grad pe români:

  • Criza alimentară, fraudele din lanțul alimentar și controlul acestora;
  • Marca de calitate regională (sprijinirea agriculturii locale);
  • Mierea (susținerea apicultorilor români, care produc anual peste 20.000 de tone de miere, locul 4 în Uniunea Europeană);
  • Achiziţiile publice (stoparea hoției);
  • Reindustrializarea Europei.
Niciunul dintre aceste subiecte nu a interesat-o pe reprezentanta USL.Recomand doamnei Crețu să rămână la preocupările care au consacrat-o în Parlamentul European și despre care ia de obicei cuvântul în plen: Qatar: situația lucrătorilor migranți (dezbatere), 21 noiembrie 2013; Situaţia din Djibouti (dezbatere), 4 iulie 2013; Situaţia din Bahrain (dezbatere), 12 septembrie 2013, Bangladesh: drepturile omului și viitoarele alegeri (dezbatere), 21 noiembrie 2013; Situația din Nepal, 17 iunie 2010; Foametea din Africa de Est (dezbatere), 15 septembrie 2011. Declarații relevante cu privire la preocupările extra-electorale ale doamnei Crețu puteți citi în continuare, acestea fiind preluate din stenogramele Parlamentului European:
  • “Condamn cu fermitate exploatarea lucrătorilor bengalezi și reprimarea brutală a demonstrațiilor pentru drepturi sociale și pentru o protecție sporită împotriva accidentelor la locul de muncă.”
  • „Doresc şi eu să subliniez una din trăsăturile cele mai dureroase cu care se confruntă realitatea nepaleză: sărăcia. Populaţia suferă din cauza unor condiţii de viaţă precare, accentuate de instabilitatea politică ale cărei efecte afectează potenţialul de creştere economică a Nepalului”.
  • „Vreau să salut decizia privind suplimentarea de către Uniunea Europeană cu 100 de milioane de euro a ajutorului destinat regiunilor ameninţate de foamete din Cornul Africii şi celor două state sudaneze. Nu în ultimul rând, se impune o majorare a procentului din ajutorul oficial pentru dezvoltare al Uniunii Europene alocat sprijinirii producţiei agricole în aceste ţări”.
Nu am auzit-o pe doamna Crețu să vorbească nici de sărăcia din țara condusă de USL, nici de agricultura României, distrusă de USL. Numai de Nepal, Bangladesh …În mod evident, situația din România nu o interesează pe doamna Crețu, decât dacă îi aduce voturi.”

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 17:26 Principesa Margareta, ATACATĂ EXTREM de un politician: „Cucoană, opreşte-te” Sursa criticilor? BANII 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ 20:04 AVION din TEATRELE de RĂZBOI la Funeraliile Regale. Cum și când va fi adus trupul neînsuflețit al Regelui Mihai în România 19:32 ANUNȚ de la Principele Nicolae. Cum va participa la înmormântarea bunicului său, Regele Mihai. Încă așteaptă... 16:29 CTP i-a desfiinţat pe urmaşii Regelui Mihai: „Casa Regală, lacheul de imagine al Guvernului contra 25 milioane euro” 16:29 Dezvăluiri despre vizita Regelui Mihai din 1992: Scenariul Puterii prevedea ca evenimentul să fie marcat de grave violențe! 10:09 Reportaj: Regele Mihai, în ochii celor care odinioară i-au fost supuși

Articole salvate