Editura Evenimentul si Capital

Un englez critică DUR MODUL cum se PREDĂ în ŞCOLILE din România: "Nu înţeleg de ce încă se CONSTRUIESC noi BISERICI în fiecare colţ al României, dar nimeni nu investeşte în ŞCOLI"

Paul Brazier
Autor: | | 65 Comentarii | 6862 Vizualizari

Andrei Eduard Burghelia, elevul de clasa a XII-a din Constanţa care a făcut valuri pe internet după ce a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care aducea critici dure la adresa sistemului de învăţământ din România, a primit o scrisoare de la un părinte englez. Fiica acestuia a studiat 8 ani în România. Paul Brazier laudă profesorii români şi îi consideră foarte bine pregătiţi. Însă englezul care i-a scris elevului din Constanţa consideră că sistemul în care se predă în România ar trebui să cunoască schimbări majore.


Citeşte şi: ELEV de clasa a XII-a EXASPERAT înainte de BACALAUREAT: “Simt cum sunt spălat pe creier de tot ce memorez pentru acest examen. Bucuria cunoaşterii a fost înlocuită cu teroarea memorării”


Ultima speranţă a sistemului de învăţământ din România stă în mâinile Guvernului. Profesorii ar trebui să lucreze mai multe ore, resursele ar trebui direcţionate în modernizarea şi chiar construcţia mai multor şcoli.

Fiica mea avea 16 ani când s-a întors în Anglia şi a început imediat studiile la o şcoală de afaceri, drept şi media, o şcoală pentru elevi cu rezultate foarte bune.

Părerea mea este că profesorii care intimidează şi pun presiune asupra elevilor sau cei care acceptă cadouri ar trebui să fie concediaţi imediat şi scoşi la pensie, să nu mai profeseze niciodată. Relele tratamente ar trebui luate în seama de către autorităţi fără ca acestea sa aibă consecinţe asupra copilului. Îmi amintesc chiar eu despre un caz de pedofilie despre care elevilor le era frică să vorbească, tocmai pentru că se gândeau că vor păţi ei ceva.

Nu înţeleg de ce încă se construiesc noi biserici în fiecare colţ al României, dar nimeni nu investeşte în educaţie, în modernizarea şi construcţia de noi instituţii şcolare. Chiar cred că părinţii ar fi dispuşi să achite taxe mai mari în cazul în care acestea ar avea ca scop modernizarea şcolilor în care studiază copiii lor.

Ştiu că România are profesori extraordinar de bine pregătiţi şi foarte capabili să pună bazele şi de a duce pe umeri un nou sistem, însă ideile de pe vremea comunismului sunt încă adânc înfipte în şcoala românească. Mai consider că singura cale pentru ca elevii şi studenţii români să se poată bucura de un sistem de educaţie modern ar fi o foarte bună organizare, împreună cu dascălii care cred într-o schimbare! Soluţia este să te implici, nu să stai cu mâinile în sân şi să exclami: “România.”.

Scrisoarea a fost făcută publică de Andrei Eduard Burghelia, după ce în urmă cu numai câteva zile mesajul său pentru sistemul de educaţie românesc a stârnit un val de reacţii pe Facebook. Acesta critica faptul că programa pentru examenul de bacalaureat este una foarte încărcată, elevului nemaivând timp liber pentru activităţi extraşcolare. Forte mulţi tineri au empatizat cu cele scrise de Andrei, dar au fost şi reacţii contra, venite în special din partea dascălilor ori chiar a oamenilor de rând. Aveţi mai jos postarea de pe Facebook a lui Andrei, conţinând scrisoarea lui Paul Braizer.

http://on.fb.me/1R8XDIG

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate