Un deţinut a fost găsit nevinovat după ce a aşteptat 29 de ani să fie executat pe scaunul electric

Un deţinut a fost găsit nevinovat după ce a aşteptat 29 de ani să fie executat pe scaunul electric

Un deţinut american a fost eliberat ieri dintr-o închisoare din Louisiana, unde îşi aştepta pedeapsa în secţiunea condamnaţilor la moarte, relatează Agerpres.

  •  "Am fost închis timp de 30 de ani pentru ceva ce nu am făcut. Nu mă pot întoarce în timp să fac ce ar fi trebuit la 35-40 de ani", a spus bărbatul la ieşirea din închisoare.

Glenn Ford, acum în vârstă de 64 de ani, a fost găsit vinovat în 1984 pentru uciderea unui ceasornicar din oraşul Shreveport şi a fost condamnat la moarte pe scaunul electric, metodă de execuţie în vigoare în acea perioadă în statul Louisiana. A fost transferat în "culoarul morţii" în martie 1985.

După 29 de ani, i s-a dovedit nevinovăţia şi a fost eliberat.

"Suntem foarte bucuroşi că în sfârşit Glenn Ford a fost dovedit nevinovat şi suntem deosebit de recunoscători Parchetului şi Tribunalului pentru că au acţionat atât de ferm pentru eliberarea lui", au spus avocaţii deţinutului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procurorii nu au făcut publice detalii despre noile dovezi care au dus la eliberarea bărbatului pentru a nu periclita investigaţiile vizându-l pe adevăratul criminal. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. C. P. Tăriceanu- dezertorul necesar Operațiunii: Lichidarea lui Crin Antonescu
  • Război de 18 ani cu CĂMĂTARII. Povestea INCREDIBILĂ a femeilor care au ajuns în stradă și caută dreptatea în 80 de procese
  • Declarație surprinzătoare a lui Kelemen Hunor. Liderul UDMR critică protestul maghiar de la Târgu Mureș

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Cum arătau Vladimir Putin sau Kim Jong-un în tinereţe? IMAGINI DE ARHIVĂ cu persoane celebre
  • Mai periculos decât Triunghiul Bermudelor: A fost „absorbit” avionul Malaysian Airlines de Triunghiul Dragonului? Misterul dispariţiilor fără urmă / VIDEO
  • Îngrijorător: Lucrul care le transformă în EPAVE EMOŢIONALE pe ADOLESCENTE