Un celebru actor american: Am văzut cum Securitatea i-a afectat pe români, am fost aici în 1985

Un celebru actor american: Am văzut cum Securitatea i-a afectat pe români, am fost aici în 1985

Actorul american Robert Knepper, cunoscut pentru rolul Theodore "T-Bag" Bagwell din serialul "Prison Break", a declarat la East European Comic Con, că a mai fost în România, în urmă cu 30 de ani, pe vremea Securităţii, şi că este foarte fericit să vadă că lucrurile s-au schimbat între timp.

Robert Knepper a venit în România pentru a participa la ediţia din acest an a East European Comic Con, care se desfăşoară până duminică, la complexul Romexpo din Bucureşti.

Knepper a participat, vineri, la o conferinţă de presă dedicată acestui eveniment. La conferinţă au mai fost prezenți actorul Manu Bennett, renumit pentru rolul Crixus din serialul "Spartacus", actorul Osric Chau, celebru pentru interpretarea personajului Kevin Tran din serialul "Supernatural", şi Mircea Mureşan, directorul East European Comic Con, scrie Mediafax.ro.

Aflat la a doua sa vizită în România, actorul american Robert Knepper a spus că se bucură să vadă că lucrurile nu mai sunt ca pe vremea Securităţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Am mai fost cu 30 de ani în urmă aici. Este foarte diferit, sunt foarte fericit să văd că lucrurile s-au schimbat", a spus Robert Knepper.

El a precizat că a mai fost în România în anul 1985, alături de alţi tineri actori, pentru câteva show-uri la Cluj. El a vorbit şi despre interdicţiile care i-au fost impuse în timpul respectivei vizite şi despre cât de şocat a fost să vadă cât de mult erau controlaţi românii de Securitate.

"Aveam 25 ani, era pe vremea Securităţii şi am lucrat îndeaproape cu CIA. Ne-au spus «Nu puteţi face asta. Nu puteţi face asta. Nu puteţi face asta». Se uitau toţi la mine, eram cel mai tânăr actor din companie", a spus Robert Knepper.

El a precizat că ştia foarte puţine lucruri despre comunism, în general, ce se auzea în America şi ce era prezentat în filme. "Fiind aici şi văzând modul în care Securitatea i-a afectat pe români a fost şocant. A fost ca şi cum aş fi fost într-o oală sub presiune (...) Sunt foarte fericit că sunteţi diferiţi acum", a mai spus Robert Knepper.

Totodată, Robert Knepper a vorbit despre rolurile pe care le-a interpretat până în prezent, precizând însă că rolul preferat este mereu următorul, pentru că îi place foarte mult meseria de actor.

În plus, vorbind despre fanii săi, Robert Knepper a spus că aceştia au avut întotdeauna un foarte mare respect faţă de el, în ciuda faptului că rolul interpretat de el în serialul "Prison Break" a fost unul negativ. "Mă aşteptam să fie mai rău, dar am primit scrisori foarte respectuoase, chiar şi de la persoane aflate în închisoare", a spus Knepper.