Editura Evenimentul si Capital

BĂTAIE DE JOC! Un bazin de înot de un milion de euro, finalizat dar NEFUNCȚIONAL de ani întregi. Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 6 dau vina una pe alta

Reprezentantul Administrației Școlilor Sector 6 a refuzat preluarea investiției, motivând că lucrările nu sunt executate profesional
Autor: | | 0 Comentarii | 899 Vizualizari

Primăria Capitalei și cea a sectorului 6 se contrazic privind deschiderea unui bazin de înot, care nu este folosit, deși a fost finalizat în 2015

La Şcoala nr. 311, din sctorul 6, Primăria Capitalei a demarat, în anul 2006, un program de reabilitare a şcolii şi construirea unui bazin de înot, cu bani de la Banca Europeană de Investiţii. Pe atunci, primar general era Sorin Oprescu. Lucrările s-au finalizat în anul 2015. Școala s-a deschis, bazinul nu. În timp ce reprezentanţii Munici palităţii spun că echipamentele şi instalaţiile aferente bazinului de înot sunt funcţionale, edilul sectorului 6, Gabriel Mutu, spune că bazinul este defect.

Școală închisă șase ani, lucrări nefinalizate nici acum

Durata lucrărilor ar fi trebuit să fie de 18 luni, cu finalizare pe 31 decembrie 2017. „Prima firmă care a câștigat licitația, General Construct, a început lucrările și, după câteva luni, le-a abandonat. În urma rezilierii contractului, în anul 2008, şi a organizării unei noi licitaţii, firma care a afectuat cea mai mare parte a lucrărilor de reabilitare și de construcție a bazinului de înot este SCIT impex SRL”, au explicat, pentru EVZ, reprezentanţii Primăriei Sectorului 6.

Potrivit acestora, clădirea școlii a fost inutilizabilă timp de șase ani, instituția revenind în sediu în anul 2012, dar fără a deschide bazinul de înot. Motivul: în urma numeroaselor controale efectuate în perspectiva preluării clădirii şi obţinerii avizului ISU, sunt necesare „foarte multe remedieri care încă nu sunt în totalitate rezolvate”.

Primăria Capitalei zice altceva

În timp ce edilii de la Sectorul 6 spun că sunt probleme cu bazinul, Municipalitatea susține că este o chestiune birocratică faptul că bazinul stă închis și nu este folosit de elevi.

„Pentru ca bazinul să fie utilizabil este necesar ca apă din bazin să fie schimbată în totalitate și să fie asigurate substanțe consumabile (dezinfectanți, substanțe de clorinare etc), dar şi asigurarea de personal de specialitate pentru exploatare şi întreţinere. La probele iniţiale, constructorul a asigurat aceste materiale consumabile”, a fost răspunsul Primăria Capitalei la întrebările Evenimentului zilei.

Recepție parțială a lucrării

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate