Editura Evenimentul si Capital

Un avocat român îi dă replica ambasadorului Turciei. Ce spune acesta despre DIPLOMATUL TURC

Avocatul Constantin Florin Dulgheru
Autor: | | 10 Comentarii | 2982 Vizualizari

Avocatul Constantin Florin Durgheu îi dă răspunsul Ambasadorului Turciei de la București, care a spus la un post tv că cele 11 școli turcești din România ar face parte din mișcare Hizmet, care este coordonată de clericul Fethullah Gulen. Această mișcare are la bază o rețea mondială de școli și ONG-uri, despre care diplomatul spune că acționează împotriva ordinii de drept din Turcia și împotriva președintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Redăm în totalitate răspunsul avocatului Constantin Florin Durgheu:

”Ulterior tentativei de lovitură de stat prin care s-a urmărit înlăturarea de la putere a președintelui Republicii Turcia, dl. Recep Tayyip Erdogan, ambasadorul Turciei la București, Excelența Sa, dl. Osman Koraly Ertaș, a lansat în spațiul public o dezbatere aprinsă ca urmare a unei declarații halucinante, declarație făcută cu o lejeritate surprinzătoare având în vedere faptul că provine de la un diplomat de carieră.

La postul Realitatea TV, domnul ambasador a insinuat faptul că cele 11 școli turcești din România ar face parte din mișcarea Hizmet coordonată de către clericul Fethullah Gulen, mișcare care are la bază o rețea mondială de școli și ONG – uri și care, în opinia sa, acționează împotriva ordinii de drept din Turcia și, implicit, împotriva președintelui acestei țări, dl. Recep Tayyip Erdogan.

Deoarece această declarație este bine cunoscută publicului larg datorită imensei mediatizări, nu o voi reda, limitându-mă la câteva scurte observații / aprecieri :

I. Cele 11 școli la care face referire domnul ambasador sunt de fapt 10, una fiind închisă acum doi ani, la Timișoara.

O minimă informare (și) pe acest aspect ar fi fost binevenită …

II. Afirmația potrivit căreia școlile turce din România ar complota, alături de celelalte școli turce existente în peste 40 de țări ale lumii, împotriva ordinii de drept din Turcia și, implicit, împotriva președintelui acestei țări, este cu adevărat halucinantă !

Această afirmație hazardată, făcută doar pentru ca domnul ambasador să își mențină poziția și să își dovedească obediența totală față de președintele Turciei, dă naștere la cel puțin două întrebări retorice :

1. Ce interes ar avea copiii / tinerii de diferite credințe din peste 40 de țări ale lumii să-l înlăture de la putere pe dl. Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei ?!?

2. Care ar fi modalitatea concretă prin care acești copii / tineri și-ar putea pune în aplicare așa-zisul plan diabolic ?!?

Oare câștigarea unor medalii la diversele olimpiade și concursuri internaționale de informatică, matematică, fizică și chimie este una dintre modalitățile de luptă ale copiilor / tinerilor din lumea întreagă împotriva d-lui Recep Tayyip Erdogan ?

Este de neînțeles de ce ambasadorul Turciei, în loc să laude rezultatele remarcabile obținute în domeniul învățământului de către conaționalii Domniei Sale în diverse țări ale lumii, printre care și România, a ales să stigmatizeze eforturile și rezultatele acestora !

Din păcate, nefericita declarație a domnului ambasador a declanșat în România numeroase discuții în cadrul mai multor emisiuni radio / tv, unele dintre acestea având titluri apocaliptice precum : „Iminența închiderii școlilor turce din România”.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X