Editura Evenimentul si Capital

Un an de la tragedia din Clubul Colectiv. Anul a trecut, dar nimic nu s-a schimbat!

Coloana de oameni a pornit din Piața Universității spre locul tragediei de acum un an, Clubul Colectiv FOTO: MARIUS VLAD
Autor: | | 1 Comentarii | 159 Vizualizari

Supraviețuitorii nu au uitat. Părinții nu au uitat. Românii nu au uitat câte vieți au fost curmate în Colectiv

Încă de la ora 13.00, în Piața Universitatii s-au strâns ieri aproximativ 200-300 de persoane. Coloana s-a pus în mișcare, în jurul orei 14, și s-a mărit considerabil pe parcus, ajungându-se la apoximativ 4.000 de oameni. Primii care au ajuns la locul de întâlnire au fost părinții, rudele și prietenii victimelor din Colectiv, precum și supraviețuitori ai incendiului.


Un an de la tragedia din Clubul Colectiv . Dr. Viorica Nicolae: „Nicio simulare nu te pregătește pentru clipa când un om fumegând se agață de tine!”


O mamă cu figura înmărmurită de durere șoptește: „Din păcate, nu s-a schimbat nimic! Așteptăm încă răspunsuri. Așteptăm să se facă ceva, așteptăm să se schimbe ceva. Copiii nimeni nu ni-i mai aduce înapoi! A trecut un an, un an în care se putea face ceva. Nimeni nu a plătit pentru asta. Nu vrem bani, să ni se dea nu știu ce, dar măcar să se schimbe ceva, măcar să fie arătați cei vinovați, să se vadă. Noi așteptăm răspunsuri”. Oamenii au venit cu bannere, flori, lumânări și cu pozele celor care nu mai sunt.

Cioloș, în lacrimi și în direct

În jurul orei 15.00, coloana ajunge în faţa Clubului Colectiv, ca să aducă un omagiu victimelor incendiului. De pe un banner se poate citi: „A trecut un an, nimic nu s-a schimbat, ne e dor de tine Teo... și de al tău aparat”.


Un an de la tragedia din Clubul Colectiv . Dr. Viorica Nicolae: „Nicio simulare nu te pregătește pentru clipa când un om fumegând se agață de tine!”


Politicienii nu și-au făcut apariția la comemorări, însă, aseară, în jurul orei 20.30, premierul Dacian Cioloș a mers în fața Clubului Colectiv unde a depus o coroană de flori, a aprins lumânări, apoi a plâns. „Până anul trecut, problemele acestei țări erau băgate sub preș”, a spus Cioloș. El a fost însoțit de ministrul de Interne, Dragoș Tudorache și au ajuns în zonă tocmai la timp, când postul de televiziune Realitatea TV își începea transmisiunea în direct.


Un an de la tragedia din Clubul Colectiv . Dr. Viorica Nicolae: „Nicio simulare nu te pregătește pentru clipa când un om fumegând se agață de tine!”Un an de la tragedia din Clubul Colectiv . Dr. Viorica Nicolae: „Nicio simulare nu te pregătește pentru clipa când un om fumegând se agață de tine!”


Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate