Editura Evenimentul si Capital

Umbrele... de la casa lui Tudor Arghezi

Fata babei și Fata moșului, personaje de neuitat, vor veni la Casa memorială „Tudor Arghezi”
Autor: | | 0 Comentarii | 447 Vizualizari

Muzeul Național al Literaturii Române pregătește, la Mărțișor, un program minunat pentru toată familia: teatru de umbre.

La Mărţişor – Casa memorială „Tudor Arghezi”, începe din 3 aprilie un nou program pentru familii: Teatru de umbre – „Fata babei şi  fata moşneagului” de Ion Creangă. Însuşi povestitorul acestui basm plin de tâlc, fiind în postura de dascăl, considera ca nu poţi pricepe ceea ce nu vezi. „El le arată copiilor tablouri reprezentând plante şi animale, şi, ca totul să fie limpede, când vine vorba de nuca de cocos, găseşte cu cale să cumpere două bucăţi, să le pună sub nasul şcolarilor şi să le împartă, pentru ca gustul fructului exotic să le rămână pentru totdeauna în gură,” scria George Călinescu.

„Prin acest program, încercăm şi noi să-i facem pe copii să guste din lecturile clasice pentru a-i îndemna să-şi dorească din ce în ce mai multe şi mai variate. Într-o atmosferă caldă şi misterioasă, cu obloanele trase şi o muzică în surdină, un singur spot de lumină face să apară pe panoul alb silueta unei case ţărăneşti cu pridvor. În dreptul casei stau un moş şi o babă. De aici începe toată magia unui frumos basm românesc care prinde viaţă cu ajutorul umbrelor jucăuşe”, spune cu drăgălășenie muzeograf Dorothea Nicolescu.

 Personajele precum Fata babei, Fata moşului, Sfânta Duminica, părul, cuptorul, fântâna şi căţeluşa apar pe rând în poveste şi îi încântă pe spectatori. La final, împreună cu părinţi, copiii vor meşteri o ilustraţie din poveste, cu personaje şi elemente reliefate (pop-up). Durata unui program este de aproximativ 90 de minute, iar preţul unui bilet de participare este de 5 lei de persoană și, foarte important, prețul include și vizitarea Casei memoriale „Tudor Arghezi”.

Înscrieri la: ateliere.literare@gmail.com (maxim 12 familii cu copii de 5-10 ani/program). Primele date de desfăşurare sunt pe 3 și 9 aprilie, de la ora 11.00.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate