Umanitate ON sau OFF? Jurnalul unui om obişnuit

Umanitate ON sau OFF? Jurnalul unui om obişnuit

Când am ajuns București eram provincial și pierdut, „calitățile” sesizate de noii mei colegi de facultate, care nu au ezitat să mă și exileze din acest motiv. Diferența o făceu puținele mele colege de grupă, care erau mult mai de treabă, iar dacă era cazul îmi dădeau să xeroxez cursurile.

Din acest motiv mi s-a format o impresie că femeile sunt mai „oameni” decât reprezentanții genului masculin. Și această idee este logică prin prisma maternității lor.

Recent, acest stereotip mi-a fost dat ușor peste cap. Stăteam eu la o casă, eu muncesc acum la un supermarket, la una cu prioritate pentru persoane cu deficiențe locomotorii, femei însărcinate și pentru familii cu copii. Acolo pot accepta și oameni obișnuiți, dar dacă văd că se pune la coadă cineva din acele categorii, sunt obligat să-i trec în față.

La un moment dat am văzut o familie formată din mamă, copil și bunică. Firesc că i-am chemat spre casă, însă doamnele din față i-au făcut loc să treacă, dar parcă nu s-au dat la o parte suficient de mult astfel încâr acea familie să treacă înainte mai uşor. Eu m-am uitat spre acele doamne și am mai strigat încă o dată: „Asta e o casă cu prioritate, ei trebuie să treacă în față!”.

Ne puteți urmări și pe Google News

A ajuns acea familie la mine, le-am scanat produsele. Eu eram concentrat acolo să nu fac gafele mele, cu banii... Și la sfârșit mama acelui copil îmi spune: „Lămuriți-le doamnelor din spate ce înseamnă casă cu prioritate, că ele mă tot ceartă ca am ajuns în față.”

Familia a plecat, și acele femei oricum cârcoteau în spatele lor.

Acest rând este noua vacă sfântă la unii? Legea cozii anulează instinctul matern?

Căci la un moment dat și acele femei de vârstă mijlocie au fost mame, și ele și-au târât copiii cu ultimele puteri.

Și ce este aiurea este că această principialitate de cârd se evidențiază în cazuri în care umanitatea ar trebui să închidă instinctul ăsta egoist și nu în cazul în care se găsesc unii mai deștepți ca alții, ce depășesc coloane pe linia de tramvai, şi entru pentru care există înțelegere și li se oferă loc în coloană. Pentru mame cu copii nu.