Editura Evenimentul si Capital

Ultraşi la răspundere | ALICE ÎN ȚARA NETERMINATĂ

Florin Toma
Autor: | | 1 Comentarii | 600 Vizualizari

Comunismul şi dictaturile în general au un fix. Acelaşi. O idee înşurubată, care văd că se transmite ca virusul, într- o pandemie periculoasă.

 Şi anume, că poporul pe care se efectuează experimentul e idiot. E aşa de tâmpit, aşa de prost, aşa de redus mintal orbetele, atât de neputincios în a pricepe ce i sentâmplă, încât „administraţia” trebuie să-l ţină de mână, ca să-l treacă strada. Chiar dacă el se zbate. (NOTĂ: Că taman la mijlocul drumului, el este abandonat, asta e o altă coordonată pe care se clădeşte anxioza unei naţii ca a noastră, de pildă!). Numai că poporul e mult mai deştept decât conducătorii cocoţaţi în spinarea sa.

Ceea ce s-a întâmplat marţi noaptea în Piaţa Victoriei – manifestaţia paşnică a 150.000 de oameni transformată în huliganerie scârboasă de către o mână de derbedei, ultraşi ai unor galerii de fotbal – dovedeşte exact ceea ce am spus la început. Clica de penali condusă de tripleta Dragnea- Tăriceanu-Grindeanu ce vrea să destabilizeze România, basculând-o înapoi în istorie nu cu douăzeci de ani, nu cu un secol, ci direct în Evul Mediu, se bazează pe această premisă: poporul e stupid, e ignorant şi nu are discernământ, deci trebuie să gândim noi în locul lui (Călin Popescu Tăriceanu: „După alegeri, democraţia nu mai e treaba poporului”!).

Or, luciditatea ne-a făcut să ne dăm seama imediat că aceste trupe de comando (se ştie că formaţiunile de huligani sunt la dispoziţia unor lideri PSD… să nu uităm că tot ei au fost şi la originea tulburărilor de stradă din iarna anului 2012!) au fost chemate să destabilizeze situaţia şi să compromită o demonstraţie paşnică până atunci. (NOTĂ: Am trecut printre rândurile de tineri care cântau, scandau, ridicau pancarte cu mesaje insolite (unele extrem de spirituale şi comice), stăteau la şuetă, făceau schimb de informaţii din meseria lor, râdeau într-o stare de bună dispoziţie normală pentru calitatea umană a celor prezenţi în piaţă şi care, la primele tulburări s-au delimitat imediat de focarele de violenţă provocată).

E limpede că elementele huliganice au lucrat într-un singur scop: ca imaginea României transmisă în lume să fie aceea a unei ţări sălbatice, de babuini, în care domnesc haosul, ilegalitatea, arbitrariul, forţa, nesiguranţa.

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Invitaţii evz

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate