Editura Evenimentul si Capital

Îşi PICTEAZĂ FAŢA pentru a speria inamicii şi cred în SPIRITE MALEFICE. Cele mai BIZARE tradiţii ale TRIBURILOR pe cale de dispariţie din lume | GALERIE FOTO

Triburi uimitoare din jurul lumii
Autor: | | 0 Comentarii | 411 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Jimmy Nelson, un fotograf britanic, nu îşi alege drept modele celebrităţile de pe covorul roşu. El fotografiază oameni care poartă piei de animale şi îşi pictează feţele pentru a speria inamicii. El fotografiază membrii unor triburi pe cale de dispariţie din întreaga lume.

Culturile şi tradiţiile lor sunt o moştenire extrem de importantă pentru noi, iar aspectul lor primitiv  te va impresiona, cu siguranţă. Proiectul fotografului se numeşte “Înainte de a muri”.

Tribul Goroka, Papua Noua Guinee

Populaţia indigenă este extrem de unită, deoarece îşi duce traiul extrem de aproape de zonele civilizate. Locuitorii tribului Goroka cred în spirite şi au un mare respect pentru natură. Principalele lor arme de război sunt arcurile şi obiectele frumos ornamentate. Totodată, acest trib este unul din cele mai spectaculoase. La petrecerea Goroka, care are loc în fiecare an, peste 100 de triburi din regiune îşi prezintă dansurile, cântecele şi tradiţiile.

Tribul Kalam, Papua Noua Guinee

Membrii tribului locuiesc în sate tradiţionale. Bărbaţii încă vânează, iar femeile se ocupă cu grădinăritul. Tinerii aşteaptă cu nerăbdare să crească pentru a avea nasul găurit şi pentru a-şi putea picta faţa. Bărbaţii ţin mult la aspectul fizic, astfel că îşi acoperă trupurile cu ornamente şi bijuterii.

AsaroPapua Noua Guinee

Asaro este un trib misterios, fiind cunoscut în mare parte datorită aspectului ciudat al membrilor săi, care se acoperă cu noroi. Ei poartă măşti ce simbolizează spiritele.

Maori, Noua Zeelandă

Principalele aspecte al culturii tribului Maori sunt arta, dansul, tradiţia, legendele, comunitatea şi tatuajele. De exemplu, un statut mai înalt este reprezentat prin tatuarea corpului. Ei venerează numeroşi zei şi spirite. Ei cred că fiinţele supranaturale omniprezente le vin în ajutor atunci când tribul are nevoie.

Chukchi, Rusia

Ei trăiesc cu ajutorul creşterii renilor şi vânatului, iar femeile brodează şi cos. Ei au timp şi pentru artă: cioplesc în os şi în colţi de morsă. Ei sunt întodeauna ospitalieri şi bucuroşi să primească oaspeţi.

Himba, Namibia

Este un trib antic de ciobani. Atât femeile, cât şi bărbaţii pot avea parteneri multipli şi fiecare membru aparţine de două clanuri: cel al tatălui şi cel al mamei. Aspectul lor indică exact grupul de care aparţine şi etapa vieţii în care se afllă. Deşi poartă foarte puţină îmbrăcăminte, sunt foarte atenţi la păr, bijuterii şi machiaj.

Mustang, Nepal

Tribul Mustang este legat de Nepal prin intermediul religiei, culturii şi a istoriei. Mulţi dintre membrii tribului cred că Pământul este plat şi că spirite malefice produc boală. Atunci când cel mai mare membru al familiei moşteneşte averea familiei, mezinul este nevoit să plece să locuiască la mănăstire.

Rabari (India)

Membrii tribului Rabari au trăsături faciale persane distinctive. Ei au migrat din Iran în urmă cu o mie de ani. În timp ce bărbaţii se ocupă de turme, femeile brodează, gospodăresc şi se ocupă de problemele financiare ale familiei. Aceştia au corpul în întregime acoperit cu tatuaje.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate