Editura Evenimentul si Capital

Ultima expoziție a unui mare artist: Paul Gherasim

„Flori de măr”- Paul Gherasim FOTOGRAFII: MARIAN ILIESCU
Autor: | | 0 Comentarii | 415 Vizualizari

Expoziția „Străvezime”, de la Galeria Romană, din București, este ca o pregătire pentru a primi Lumina Învierii. Lucrări încărcate de simboluri, ale pictorilor din Grupul Prolog, vă așteaptă să fiți mai aproape de renașterea sprirituală care urmează

Expoziția „Străvezime” este ultima gândită, creată de maestrul Paul Gherasim, mentorul celor din Grupul Prolog. Anunțul a fost făcut la vernisajul expoziției, din 22 aprilie.

De ce renunță Paul Gherasim să mai creeze expoziții? Explicația a dat-o istoricul de artă Petre Guran. „Toamna trecută s-au împlinit 30 de ani de când Grupul Prolog funcționează și, în cadrul Grupului Prolog, Paul Gherasim este spiritus rector, este cel care i-a strâns împreună, dar și cel care a condus estetic felul în care se dispun în spațiul unei clădiri sau în spațiul unor pagini operele. Lucrările membrilor Grupului Prolog. Ca atare, a face expoziții este o parte din opera lui Paul Gherasim. Toate lucrurile pe lumea aceasta au un început și un sfârșit. E un act de mare curaj să spui la un moment dat, «gata, s-a terminat» - și să spui tu, nu să ți se spună- «mi-am împlinit o misiune ». Deci, ține oarecum de personalitatea lui Paul Gherasim, de curajul și de mărturisirea lui creștină de a spune finis corona opus - mi-am adus la îndeplinire această misiune”.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate