ULTIMA etapă în acheta COLECTIV! Expertiza INC scoate la lumină detalii REVOLTĂTOARE

ULTIMA etapă în acheta COLECTIV! Expertiza INC scoate la lumină detalii REVOLTĂTOARE

Primul Adjunct al procurorului general, Bogdan Licu, a anunţat luni că ancheta în cazul incendiului din clubul Colectiv a ajuns la ultima etapă iar expertiza primită de la Institutul Naţional de Criminalistică a fost trimisă experţilor desemnaţi de părţile din dosar.

Potrivit unei expertize tehnice semnate de un speclialist în construcţii la solicitarea Parchetului General, Primăria sectorului 4 nu a dispus verificări în ultimii 5 ani în localul unde a funcţionat clubul Colectiv. Lucrările de amenajare au fost efectuate fără autorizaţii.

"Nu stagnează (ancheta, n.r.). S-au dispus expertize tehnice. În cazul Colectiv, la sfârșitul săptămânii trecute, a venit expertiza de la Institutul Național de Criminalistică și, conform procedurii, această expertiză a fost trimisă experților parte. Sunt părți din dosar care și-au pus experți, conform legii, și trebuie să ia la cunoștință despre rezultatele expertizei, să formuleze obiecțiuni sau să fie de acord cu ea. Este ultima etapă", a spus Bogdan Licu, răspunzând unei întrebări puse de jurnaliști cu ocazia prezentării bilanțului Ministerului Public pe anul 2015.

În expertiza menţionată se mai arată că nu au fost identificate acte de control ori măsuri dispuse din punct de vedere al respectării legislaţiei nici din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi nici din partea Inspectoratului de Stat în Construcţii Bucureşti. Mai reiese de aici că în incinta Pionierul există lucrări de construire şi de amenajare care nu îndeplinesc cerinţe legale şi "cea mai mare parte a lucrărilor realizate necesitau autorizație de construcție, o parte dintre lucrări nu îndeplinesc cerințele impuse de normele în vigoare, în special în cazul în care este necesară o evacuare rapidă a utilizatorilor din spațiul aferent".

Ne puteți urmări și pe Google News

În expertiză se mai fac referiri la produsele folosite în construcţia tavanului fals, materiale uşor inflamabile, "ventilațiile, atât pentru aportul de aer proaspăt, cât și pentru exhaustarea celui viciat, nu sunt poziționate corespunzător", iar "instalațiile electrice dispuse pe sub panta din lemn sunt neconforme". Cât despre numărul căilor de acces pentru spaţii publice aglomerate, se menţionează că, din punct de vedere legal, trebuia să existe minim două, în timp ce la Clubul Colectiv exista numia una şi aceasta neconformă, potrivit AGERPRES.