Ouăle şi alte alimente precum peştele şi laptele sunt bogate în triptofan, un aminoacid care este transformat în organism în serotonină, o substanţă asociată cu buna dispoziţie. Astfel, potrivit cercetătorilor, în momentul în care consumi aceste alimente devii mai generos. Într-un set de experimente, savanţii olandezi au descoperit că administrarea unor doze mici de triptofan - echivalentul cantităţii de triptofan din trei ouă - a dus la dublarea sumelor donate de voluntari unor organizaţii de caritate.
Mecanismul prin care un aliment ajunge să aibă un astfel de efect nu este deocamdată cunoscut, însă oamenii de ştiinţă sugerează că în acest proces ar putea fi implicată și oxitocina, hormonul iubirii şi al ataşamentului.
Oamenii de ştiinţă au evidenţiat deja apropierea dintre regiunile din creier asociate cu serotonina şi oxitocina.

Stirile zilei
doctorulzilei.ro
Alte articole din categoria: Sănătate
Alte articole din categorie

A mai murit o pacientă diagnosticată cu gripă. Nu era vaccinată

Cum recunosti infarctul miocardic

Dereglarile hormonale la copii. Cand si cum apare pubertatea precoce
Poveştile Reginei Maria a României
40,00Lei
Drumul spre adevăr. Autobiografie
45,00Lei
Scrisori catre o tanara gimnasta
14,90Lei
LASA UN COMENTARIU