Editura Evenimentul si Capital

Ucraina va crea o nouă structură poliţienească. De ce face acest lucru

Ucraina vrea sa lupte cu contrabanda din Transnistria
Autor: | | 0 Comentarii | 675 Vizualizari

In Ucraina se propune de a forma o nouă structură poliţienească, pentru a lupta cu contrabanda din Transnistria. Asemenea iniţiativă a fost propusă de „Uniunea transnistrenilor din Ucraina”.

Potrivit agenţiei Infotag, cu referire la presa ucraineană, preşedintele organizaţiei, Oleg Hvoşevschi, a spus într-o conferinţă de presă la Odessa că efectivul structurii noi va fi de cel mult 100 de persoane, care vor monitoriza frontiera.

Potrivit spuselor sale, fiind bine echipaţi poliţiştii vor putea stopa fluxurile mari de produse din tutun şi alcool, cifra căror se estimează la zeci de milioane de dolari lunar.

„Aceste fluxuri de contrabandă nu doar prejudiciază economic Ucraina, dar şi contribuie la îmbogăţirea structurilor afiliate agresorilor ruşi”, a spus Hvoşevschi, menţionând că structura nouă poate fi suplinită cu luptători din batalionul „Azov”, „care şi-au vărsat sângele pentru Ucraina şi nu pot fi cumpăraţi”.

Potrivit datelor Uniunii, în Transnistria „funcţionează în trei ture două fabrici de producere a ţigărilor contrafăcute, o uzină ilegală de producere a alcoolului, această producţie fiind „exportată”, preponderent pe piaţa neagră din Ucraina”.

„Conducerea RMN ştie unde sunt amplasate fabricile şi cine sunt proprietarii. Dar se face a nu vedea, evident, contra plată”, a spus Hvoşevschi, care consideră că crearea grupului mobil al poliţiei de frontieră, completat cu voluntari din „Uniunea transnistrenilor din Ucraina”, va costa bugetul până la 500 mii de dolari, care, însă, în scurt timp vor fi recuperaţi.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate