Editura Evenimentul si Capital

UCIDEA COPIII în comunism şi A CONTINUAT SĂ-I UCIDĂ şi după Revoluţie l Foto galerie cu ASASINUL ASCUNS din casele românilor

ASASINUL ASCUNS din casele românilor
Autor: | | 0 Comentarii | 2868 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Fabricat în vremea comunismului, frigiderul Fram a avut o istorie pătată cu sânge de copii nevinovaţi şi, din păcate, acea realitatea blestemată de atunci a continuat să fie prezentă în viaţa românilor şi după Revoluţie.

În acest sens este elocvent cazul unei familii din Odobeşti, care a rămas fără un copil din cauza frigiderului ucigaş, conform ziaruldevrancea.ro. O fetiţă de şapte ani murea sufocată într-un frigider Fram, pe care părinţii ei îl primiseră. Bianca Niculina Sevanopol s-a sufocat în frigiderul Fram în care intrase pentru a se juca, neştiind că uşa acestuia se închide ermetic şi nu poate fi deschisă decât din exterior. Mama şi tatăl au stat cu micuţa moartă în casă, crezând ca Bianca s-a dus să doarmă la rude. Trupul fetiţei a fost descoperit prea târziu pentru a se mai putea interveni.

Frigiderul Fram se vinde şi în 2016

Episodul negru din Odobeşti a fost o repetiţie macabră a altor cazuri înregistrate în perioada comunismului. Mărturiile unor oameni care au trăit în Epoca de Aur, dar şi comentariile care au împânzit mediul online descriu frigiderul Fram ca pe un asasin nemilos al copiilor. La fel ca în cazul micuţei Bianca, şi alţi copii au murit sufocaţi în frigiderul Fram. Curiozitatea micuţilor, neatenţia părinţilor şi uşa prost gândită a frigiderului le-au adus o moarte groaznică micuţilor. Pericolul nu a dispărut, întrucât frigiderul Fram se vinde şi în prezent pe unele site-uri.

Istoria frigiderului ucigaş

În 1959, la Sadu, se fabrică noi produse de larg consum şi se înfiinţează atelierul de prototip frigidere, germenul înfiinţării secţiei Frigidere cu absorbţie, concepţie 100% Sadu, conform ziarulgorjului.ro. În 1963 începe fabricarea frigiderelor cu absorbţie tip „Fram 110 l” şi „Fram 70 l”. Între 1960 - 1965 produsul „frigider” reprezenta 56,7% din producţia uzinei. În 1980, din raţiuni energetice, s-a oprit fabricarea frigiderului cu absorbţie tip „Fram” de 70 l şi 112 l, spaţiile rămase libere fiind utilizate la fabricarea cabinelor de tractor, a panourilor solare şi a pieselor de schimb pentru mecanica fină. Trebuie amintit că la U. M. Sadu s-au creat premisele fabricării frigiderului cu compresor la Găeşti, unde au şi fost mutate cadrele de bază ale secţiei Frigider

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate