Editura Evenimentul si Capital

TVR în genunchi! CONDUCEREA TVR a redus săptămâna de lucru la PATRU ZILE. Oamenii vorbesc de sute de concedieri

15-07/tvr-465x390
Autor: | | 3 Comentarii | 1634 Vizualizari

Salariatii ameninta cu proteste împotriva soluţiilor pe care actuala conducere le are în vedere

Un nou protest la TVR. Conducerea a votat reducerea timpului de lucru de la 5 la 4 zile pe săptămână. Aproximativ 100 de salariaţi au manifestat împotriva soluţiilor pe care actuala conducere le-ar avea în vedere pentru depăşirea problemelor financiare. În timp ce angajaţii protestau în curtea televiziunii, Consiliul de Administraţie s-a întrunit în şedinţă ordinară. Deciziile CA vin în contextul în care ANAF a blocat conturile Televiziunii Române din cauza datoriilor acumulate.

Consiliul de Administrație al TVR a votat reducerea timpului de lucru de la cinci la patru zile pe săptămână, ceea ce ar implica şi reducerea salariilor. Pentru prima dată în istoria TVR, știrea a fost făcută publică în Telejurnal. Printre soluțiile discutate în Consiliul de Administratie al TVR ar fi și o nouă restructurare a personalului.

Consiliul s-a întrunit și săptămâna trecută, când a decis închiderea TVR Info şi comasarea Direcţiei Ştiri cu Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive, în vederea diminuării posturilor de conducere.

Oamenii se tem de sute de concedieri, Stelian Tănase vorbește de zvonistică

Până pe 31 decembrie, angajații TVR vor lucra doar patru zile pe săptămână, în loc de cinci, ceea ce le va reduce și salariile. Oamenii se tem și vorbesc chiar de concedieri masive, de 800-1.000 de persoane. Contactat de EVZ, Stelian Tănase, șeful TVR spune că „este o zvonistică intensă”. „Oamenii trebuie să înțeleagă că deocamdată vom reduce doar numărul de ore de muncă. Sperăm în însănătoșirea situației”.

Angajații au însă motive să fie speriați. Între măsurile adoptate în vederea atenuării efectelor financiare determinate de blocarea conturilor de către ANAF se numără și „iniţierea consultărilor cu sindicatele cu privire la restructrurarea şi reducerea de personal, prin concedire colectivă”, dar și diminuarea, cu până la 75% a „sumei aferente contractelor de prestări servicii, de muncă pe perioadă determinată şi a celor privind cumulul de salarii cu pensii”. Televiziunea nu se va mai implica nici în producţii generatoare de costuri mari. „Se făceau multe abuzuri. Nicio echipă nu va mai ieși pe poarta instituției dacă nu poate jusitifica deplasarea. Mai mult, se va reduce și indemnizația de conducere, la câteva sute de lei, nu la 1.500 cum este acum”, a spus un angajat pentru EVZ.

Comunicatul TVR

În şedinţa de astăzi 28 iulie a.c., Consiliul de Administraţie al TVR a adoptat un plan de măsuri organizatorice şi administrative în vederea atenuării efectelor financiare determinate de blocarea conturilor TVR de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

În condiţiile în care, după blocarea conturilor TVR, televiziunea publică nu poate efectua decât plăţile aferente drepturilor salariale şi datoriilor către stat, ceea ce ar putea duce la blocarea activităţii TVR în scurt timp, CA al TVR a decis în şedinţa de astăzi:

- Reducerea temporară a activităţii pentru perioada 1 august – 31 decembrie 2015

- Iniţierea consultărilor cu sindicatele cu privire la restructrurarea şi reducerea de personal, prin concedire colectivă

-  Diminuarea, până la 70-75% a sumei aferente contractelor de prestări servicii, de muncă pe perioadă determinată şi celor privind cumulul de salarii cu pensii

-  Reducerea cu 20% în medie lunară a drepturilor de autor şi a drepturilor conexe

- Neangajarea producţiei unor emisiuni generatoare de costuri mari

- Reducerea cheltuielilor curente

-  Atragerea de finanţări şi participări în servicii pentru derularea unor proiecte editoriale

- Renegocierea unor contracte comerciale

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate