TUPEUL ȘEFULUI care coordona ”Fabrica de permise din Argeș”: ”Este halucinant ce se întâmplă. Averea mi-a fost confiscată abuziv, furată!”

TUPEUL ȘEFULUI care coordona ”Fabrica de permise din Argeș”: ”Este halucinant ce se întâmplă. Averea mi-a fost confiscată abuziv, furată!”

Curtea de Apel Piteşti s-a pronunţat la sfârșitul anului trecut în privinţa cererii formulate de Codruţ Vlăsceanu (acuzat în Dosarul Permiselor) şi de alţi câţiva membrii ai familiei sale, de îndreptare a unor erori materiale şi omisiunilor semnalate în sentinţa pronunţată pe 27 aprilie 2011. Fostul polițist rămâne cu averea confiscată.

Fostul comisar Codruţ Vlăsceanu, care, după ce Curtea de Apel Târgu Mureș l-a condamnat la 14 ani de închisoare, aşteaptă judecarea recursului la ICCJ, a solicitat, în paralel, îndreptarea unor erori materiale semnalate în sentinţele pronunţate de Curtea de Apel Piteşti în procesul care a dus la confiscare averii considerată de instanţă ca fiind dobândită ilegal. Codruț Vlăsceanu a explicat că în dosarul instrumentat de Curtea de Apel Piteşti se regăsesc o serie omisiuni şi greşeli de calcul care au dus la prejudicierea sa materială, aspecte prezentate în dosarele aflate pe rolul Curţii de Apel Piteşti. Banii au fost confiscați Averea lui Vlăsceanu rămâne confiscată după epuizarea ultimei şanse de luare în calcul a fişei fiscale care, în opinia fostului Comisar, ar fi trebuit să schimbe suma avută în vedere la justificarea veniturilor familiei sale arată jurnaliștii de la http://www.atitudineinarges.ro. “S-a dus ultima şansă de îndreptare a erorii prin care mi-a fost confiscată averea. Este halucinant ce mi se întâmplă. Este greu de înţeles de ce un magistrat plătit inclusiv din banii mei de contribuabil refuză categoric îndreptarea acestor erori. Ce altă probă este mai concludentă decât fişa fiscală din care rezultă  un venit legal din salariu de 350 de milioane lei vechi. Consider că averea mi-a fost confiscată abuziv, furată.“, spune Codruţ Vlăsceanu. Condamnat la 14 ani de închisoare Reamintim că pe 14 februarie 2012, Curtea de Apel Târgu Mureș s-a pronunțat pe fond în Dosarul Permiselor, iar cei 28 de inculpați au primit pedepse de la 1 la 14 ani de închisoare cu executare. Niciunul dintre inculpați nu a fost achitat, iar instanța a dispus confiscarea sumelor de bani dobândite de către aceştia de pe urma infracțiunilor săvârșite. Fostul șef al SPCRPCIV Argeş, Codruţ Vlăsceanu, a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, precum și interzicerea unor drepturi timp de patru ani, iar pentru constituirea unui grup infracţional organizat a primit 11 ani de închisoare şi trei ani de interzicere a unor drepturi. Avere nejustificată de aproximativ 550.000 de euro Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, anul trecut, că a virat la bugetul de stat peste 500.000 de euro luaţi de la fostul şef al Serviciului Permise Argeş Codruţ Vlăsceanu şi de la ofiţerul de poliţie Daniel Zidaru, după ce ICCJ a dispus confiscarea sumelor dobândite nejustificat de cei doi. "Suma de 2.501.102, 79 lei (aprox. 551.000 euro), reprezentând contravaloarea mijloacelor de plată în valută confiscate de la Vlăsceanu Gheorghe Codruţ şi Zidaru Daniel, agenţi de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar - Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (Argeş), a fost virată la bugetul de stat", se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).