Editura Evenimentul si Capital

Toader vs. Lazăr. Război în Justiţie, replici acide. Miza? Un dosar celebru

Autor: | | 11 Comentarii | 1738 Vizualizari

În cadrul unei conferințe de presă, Ministrul Justiției, Tudorel Toader a oferit noi informații despre evoluția comisiei parlamentare legate de alegerile din 2009 spunând că a sesizat Inspecția Judiciară în acest caz.

Tudorel Toader spune că oricine trebuie să se supună legilor și regulamentelor naționale, menționând și obligația celor vizați, pentru a se prezenta la comisia parlamentară pentru alegerile din 2009. ”Comisia nu verifică soluția dată de procuror. Ea funcționează în baza unei decizii a CCR, nu poate fi împiedicată să afle date din anchetă, nu face o ingerință în activitatea organelor judiciare. Sunt state cu democrație solidă, consolidată constituțională, la care șefii de stat dau explicații în fața unor comisii parlamentare ce analizează anumite fapte.  E adevărat că în această perioadă există o tensiune, o încrâncenare din anumite puncte de vedere. Mulți se declară cunoscători în toate domeniile de activitate, iar unii, când dețin o funcție, cred că dețin și adevărul absolut. Prin urmare, am sesizat Inspecția Judiciară așa cum știți de ieri, și nu înțeleg să fac polemici nici publice, nici personale, ci mă mențin în limita dialogurilor constituționale.”


Augustin Lazăr a vorbit cu Tudorel Toader: „Nu este nicidecum o decizie arbitrară”


LOVITURA la care Augustin Lazăr NU SE AȘTEPTA. Parlamentul INTERVINE! Ministrul Justiției, SOMAT să ia măsuri. Miza: Dosarul Alegerilor 2009


Legat de faptul că procurorul general dar și alte părți implicate nu doresc să ofere anumite documente comisiei, Toader a fost clar, ”Dar eu v-am răspuns la întrebare, v-am spus că domnia sa își menține punctul de vedere, că eu îmi mențin punctul de vedere, motiv pentru care am sesizat Inspecția Judiciară, va asigur că există suficiente mecanisme legale și constituționale pentru asigurarea raportului dintre puterile statului, asigurarea echilibrului dintre cele trei puteri și vor fi folosite toate pârghiile legale și constituționale în același timp pentru clarificarea acestor raporturi, pentru funcționarea comisiei parlamentare.”


Comisia parlamentară de control, SOLICITARE către SRI după dezvăluirile lui Ciutacu. Ce DOCUMENTE a semnat Kovesi


Referitor la scopul comisiei parlamentare, Tudorel Toader a subliniat din nou scopul și rolul acesteia, „Comisia parlamentară și-a propus să stabilească anumite stări, anumite circumstanțe, anumite împrejurări. Comisia parlamentară nu și-a propus și nici nu și-ar fi putut propune să verifice dosarul, soluția, date de procurori, probele pe care le-a administrat sau nu, pentru că în acea ipoteză ar fi fost o ingerință a unei puteri în competențele stricte rezervate celeilalte puteri. Dar o comisie care funcționează în baza unei hotărâri, unui regulament, comisie care a fost verificată de CCR, apreciez eu că nu poate fi împiedicată să afle acele împrejurări, circumstanțe, stări de fapt, și nu să intre în competența organelor de urmărire penală, organelor judiciare.”

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate