Editura Evenimentul si Capital

Tudorel Toader a DECIS SĂ TRIMITĂ CORPUL DE CONTROL LA PENITENCIARE

tUDOREL tOADER
Autor: | | 0 Comentarii | 920 Vizualizari

Ministrul Justiție, Tudorel Toader, s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanții sindicatului din Penitenciare. Totodată, în cursul zilei de astăzi, problemele vor fi discutate în continuare. Pe de altă parte, ministrul Justiției a hotărât să trimită Corpul de control la Penitenciarul Giurgiu, fiind extrem de nemulțumit de directorul de acolo în urmă numeroaselor probleme legate de liberarile eronate dar și de modul defectuos în care au fost organizate în ultima perioada concursurile.

”Ar fi trebuit sa fie simplu, și așa a și fost. Întâlnirea de ieri a durat 3 ore întregi, și am parcurs articolele la care au fost observații din Statutul polițistului de penitenciare. Iată că se poate! O ultima întâlnire pe această tema ar trebui să fie mâine de la ora 10 si, cu asta, proiectul ar putea fi transmis în Comisia Juridică din Camera Deputaților având și girul Ministerului Justitiei.In discuție au fost: ordinea ocupării funcțiilor vacanțe în sistem, pornindu-se de la ideea că avem nevoie de flexibilitate și de predictibilitate în ciclul de avansări, schimbări din funcție, mutări, concursuri din sursă internă și externă și repartizarea absolvenților școlilor de penitenciare. La condițiile de intrare în profesie am apreciat că includerea celor urmăriți penal e excesivă, prin adăugare la condiția de a nu avea antecedente penale.

Discutii ceva mai contradictorii au fost legate de posibilitatea agenților de a concura pe funcțiile vacanțe, în cele din urmă pentru toți participanții fiind clar că aceștia nu pot fi discriminați. Deasemenea s-a insistat pe condițiile pentru decontare a chiriei raportat la dreptul de a fi sprijinit o singură dată în achiziția respectiv construirea unei locuințe. Am ajuns la o soluție bună în această direcție, ministrul însă n-a fost de a acord cu eliminarea condiției legate de colaborarea cu poliția politica.

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Am încercat o propunere referitoare la un corp de rezervă așa cum există în funcția publică generală, n-a prins însă. Ar fi ajutat în cazul celor care-au ieșit relativ tineri la pensie și ar mai vrea să revină în condiții mai bune. N-a fost însă acceptată. Nici cu introducerea unei prevederi care să ne permită să avem iarăși o clasa la frecvența redusă la Academie n-am reușit, ministrul propunând în schimb înființarea acelui Institut care să preia cea mai mare parte a formării pentru sistemul penitenciar.

Conditiile de ocupare a funcțiilor de conducere au fost deasemenea subiect de discuție, având în vedere că se stabilise deja că este în ordine că agentul de penitenciare să poate candida la concursurile din sursă internă până la nivelul de șef serviciu inclusiv (ANP și MJ au insistat pe șef birou). S-a discutat eliminarea condițiilor de vechime în specialitatea studiilor absolvite. Altfel, la concursurile din sursă externă a rămas că și până acum.

In finalul discuției am petrecut ceva timp în lămurirea chestiunii deconturilor de medicamente pentru pensionari, recent unele penitenciare începând să rețină impozitul prin considerarea acestui decont că având natură unui venit. Soluția ar fi că să se revină la decontarea de la capitolul “bunuri și servicii” nu de la “cheltuieli de salarii” și să revenim la o practică unitară. Asta a dispus ministrul, sperăm să se și intample” scriu cei de la Sindicatul Peniteciarelor pe pagina de socializare.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 17:26 Principesa Margareta, ATACATĂ EXTREM de un politician: „Cucoană, opreşte-te” Sursa criticilor? BANII 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ 20:04 AVION din TEATRELE de RĂZBOI la Funeraliile Regale. Cum și când va fi adus trupul neînsuflețit al Regelui Mihai în România 19:32 ANUNȚ de la Principele Nicolae. Cum va participa la înmormântarea bunicului său, Regele Mihai. Încă așteaptă... 16:29 CTP i-a desfiinţat pe urmaşii Regelui Mihai: „Casa Regală, lacheul de imagine al Guvernului contra 25 milioane euro” 16:29 Dezvăluiri despre vizita Regelui Mihai din 1992: Scenariul Puterii prevedea ca evenimentul să fie marcat de grave violențe! 10:09 Reportaj: Regele Mihai, în ochii celor care odinioară i-au fost supuși

Articole salvate