Editura Evenimentul si Capital

Trump numește un creștin ORTODOX practicant ca șef de cabinet la Casa Albă

Autor: | | 0 Comentarii | 973 Vizualizari

Numirea lui Reince Priebus în fruntea echipei de la Casa Albă arată poate cel mai bine uriașa schimbare adusă de Donald Trump în America.

Deși în vârstă de numai 44 de ani, Reince Priebus are în spate o lungă carieră politică și este prieten apropiat cu președintele Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, o figură foarte populară printre Republicani. Prin această relație personală, este de așteptat ca asperitățile dintre Trump și restul Partidului Republican să fie aplanate curând.

Mai mult, el va fi veriga de legătură dintre Casa Albă și Congres, facilitând astfel punerea în aplicare a politicilor lui Trump.

Jumătate grec de origine, Priebus este ortodox practicant și un militant pentru respectarea valorilor creștine tradiționale. El frecventează cu regularitate, alături de familia sa și de cei doi copii, Catedrala greacă Sfânta Sofia din Washington.

Intr-un mesaj cu ocazia Paștilor 2016, el a scris:

„Christos anesti! (Hristos a înviat!) Doresc să le urez creștinilor ortodocși din lumea întreagă un Paști fericit și binecuvântat. Așa cum biserica noastră a făcut de generații, prăznuim Învierea lui Hristos și iubirea lui Dumnezeu de a ne dărui un Mântuitor. Așa cum primii creștini au dat slavă lui Dumnezeu la vederea mormântului gol, și noi dăm slavă bunului și milostivului Dumnezeu pentru izbânda sa asupra Morții. Jertfa lui Hristos constituie un exemplu pentru noi toți, și ne alăturăm psalmistului spunând ‘Cunoscute mi-ai făcut căile vieții’. Paștile sunt o vreme a prăznuirii unei noi vieți și mă rog ca noi toți să purtăm această nouă speranță tot anul.”

Într-un material realizat de CNN, Reince Priebus a declarat că cele trei lucruri care îl ajută să treacă ziua cu bine sunt Liturghierul ortodox, pe care îl ține deschis permanent pe o masă din biroul său, platforma Partidului Republican și programul meciurilor echipei de baseball Milwakee Brewers.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate