Tribunalul Constanţa a stabilit că Gigi Becali rămâne în continuare în penitenciar

Tribunalul Constanţa a stabilit că Gigi Becali rămâne în continuare în penitenciar

Gigi Becali rămâne în continuare în penitenciar, a decis, Tribunalul Constanţa, care i-a respins solicitarea de a-i întrerupe pedeapsa din motive medicale. Becali s-a prezentat în instanţă cu guler cervical şi susţinând că nu mai poate suporta durerile, medicamentele fiind fără efect.

Gigi Becali a fost adus de la penitenciarul Poarta Albă, unde este încarcerat, la Tribunalul Constanţa, la un nou termen în procesul în care a cerut întreruperea pedepsei din motive medicale, susţinând că are nevoie de o operaţie la coloana cervicală. Magistraţii au amânat însă judecarea cauzei şi au stabilit un nou termen pentru 19 februarie, în condiţiile în care nu a fost finalizată expertiza medico-legală cerută de instanţă în 11 ianuarie. Cerere de întrerupere a pedepsei Instanţa a dispus ca până în 19 februarie să fie finalizat raportul Serviciului de Medicină Legală (SML) şi a recomandat SML efectuarea unui examen neuro-chirurgical care ar urma să fie încheiat tot până la următorul termen. Tot astăzi, avocatul lui Becali, Bogdan Vlad, a cerut instanţei o întrerupere temporară a executării pedepsei până la finalizarea raportului medico-legal pentru ca Becali să-şi poată face analizele de care are nevoie, însă solicitarea a fost respinsă de instanţă. Grav bolnav

Gigi Becali s-a prezentat în faţa instanţei purtând, ca şi la termenul anterior, un guler cervical. El a spus că mai mulţi medici neurochirurgi i-au transmis că are nevoie de intervenţie chirurgicală şi că a solicitat Penitenciarului Poarta Albă ca "aceşti medici să vină în vizită ca şi cum ar fi familia lui", dar că nu a primit încă un răspuns în acest sens. Becali a mai afirmat că acea comisie medico-legală nu avea competenţe în ceea ce priveşte afecţiunea sa. "Comisia respectivă nu ştie despre ce este vorba", a spus Becali în faţa instanţei. El s-a plâns că are dureri foarte mari şi că medicamentele pe care le ia nu îi îmbunătăţesc situaţia. "Nu mai pot suporta durerea. Mi-am distrus stomacul cu medicamentele pe care le-am luat, dar acesta nu-mi îmbunătăţesc situaţia. Mama mea este într-o situaţie specială, tot aude că Becali paralizează şi poate să moară din asta", a spus Becali. Plângeri peste plângeri El a mai susţinut că, deşi conform legii are dreptul la 30 de zile libere pe an, până acum nu a fost lăsat să părăsească penitenciarul nici măcar o zi. "Nu mi-am văzut soţia şi copii de nouă luni de zile, deşi am 30 de zile pe an în care pot pleca din penitenciar. Ei funcţionează pe ordine date de directorul general, nu pe legi. Administraţia Naţională a Penitenciarelor este stat în stat", a adăugat Gigi Becali. Pedeapsa finală Finanţatorul Stelei are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina. Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

Ne puteți urmări și pe Google News