Editura Evenimentul si Capital

TRIBUNALUL BUCUREȘTI. Nicușor Constantinescu, suspectat că și-ar fi falsificat fișa medicală. El va fi dat în urmărire internațională

14-03/03_nicusor_RZV-465x390
Autor: | | 10 Comentarii | 1715 Vizualizari

Potrivit magistraților de la Tribunalul București, preşedintele Consiliului Județean Constanța, aflat la tratament în America, i-ar fi spus doctorului, într-un email, ce să treacă în scrisoarea medicală prezentată în instanță în apărarea sa. Mai mult, susțin magistrații, semnătură "diferă izbitor faţă de cea existentă pe alte înscrisuri"

În motivarea deciziei prin care Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile în cazul președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, se arată: ”La examinarea înscrisului nu se poate face abstracţie de corespondenţa email din data de ….2014, când inculpatul solicita medicului ce să conţină scrisoarea medicală, făcând o prezentare elaborată, o descriere detaliată a cuprinsului acestuia, aspectele învederate de inculpat în cuprinsul emailului regăsindu-se şi în conţinutul înscrisului ce se pretinde a emana de la medicul mai sus menţionat".

Judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir arată,în motivare, că modalitatea de prezentare a situaţiei medicale a lui Constantinescu este "una evazivă", iar aspectul privind un anumit tratament apare ca fiind "unul ipotetic". Mai mult, judecătoarea menţionează faptul că scrisoarea medicală nu este datată, iar semnătura doctorului "diferă izbitor faţă de semnătură existentă pe alte înscrisuri, ce se află la dosarul cauzei şi care emană de la acelaşi medic".

Astfel, instanţa a concluzionat că "există serioase îndoieli atât cu privire la autenticitatea unui astfel de înscris, cât şi la veridicitatea afirmaţiilor din cuprinsul acestuia". Tot în motivare se precizează că "nu s-a făcut nici dovada necesităţii ca inculpatul să rămână pe teritoriul altui stat în vederea efectuării unui eventual tratament medical".

Despre fotografii

În ceea ce privește fotografiile în care Nicușor Constantinescu apărea întins pe un pat dintr-un "aşezământ paramedical care are un protocol de colaborare cu clinica unde a fost operat şi unde i se administrează tratamentul", instanța menționează: "Nici fotografiile pretins a fi realizate în data de ….2014 nu pot fi avute în vedere întrucât au un caracter incert atât în privinţa locului unde au fost făcute, cât şi a datei. Totodată, acestea nu pot demonstra stadiul stării de sănătate a inculpatului, ci numai o persoană abilitată, ce are cunoştinţe medicale poate să procedeze în acest mod. Chiar dacă una din poze îl înfăţişează pe inculpat ţinând în mână publicaţia '…' din …2014, totuşi acest aspect nu este de natură să releve vreun element privitor la starea actuală de sănătate a inculpatului".

Mandat de arestare

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate