Editura Evenimentul si Capital

Trei nou-născuţi pe lună, părăsiţi la naştere, în Vaslui

Autor: | | 3 Comentarii | 302 Vizualizari

În primele nouă luni ale anului, 29 de bebeluşi au fost abandonaţi în maternităţile din Vaslui. Părinţii au declarat că nu-i pot creşte pentru că nu au resurse financiare.

Sărăcia este principalul argument invocat de mamele care şi-au părăsit copiii în maternitate. 

Medicii au fost nevoiţi să sesizeze Direcţia generală de protecţie a copilului Vaslui. 

„De regulă, motivele care stau la baza solicitării instituirii unei măsuri de protecție specială imediat după nașterea copilului sunt lipsa condițiilor de locuit pentru copilul nou-născut, a insuficienței resurselor materiale și financiare sau a numărul mare de copii pe care îi aveau deja în întreținere. În cazul mamelor minore, la baza apariției abandonului stau lipsa educației și a resurselor financiare, inexistența colaborării între parteneri și chiar lipsa educației sexuale sau a instruirii în vederea asumării rolului de mamă”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu, citată de estnews.ro.

Ca urmare, 23 bebeluși au ajuns în grija asistenților maternali profesioniști, unul la rude de până la gradul patru și trei la alte familii. De asemenea, doi dintre nou-născuți au fost preluați în centre maternale pana la găsirea unor soluții de către autoritățile statului.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Sănătate

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate