Editura Evenimentul si Capital

Trecutul candidatului Iohannis va fi temeinic verificat. Turcescu și Cristoiu prevăd un viitor sumbru pentru candidatul PNL

Klaus Iohannis nu crede că există vreun agent sub acoperire printre candidați
Autor: | | 93 Comentarii | 5448 Vizualizari

Deși a fost cercetat de CNSAS în calitate de candidat la funcția de primar al Sibiului, pe Iohannis îl așteaptă noi verificări. În calitate de candidat la cea mai importantă funcție din stat, președintele PNL, Klaus Iohannis, va fi supus unui control de securitate mult mai atent decât cel din 2008, când CNSAS a emis o adeverință că nu a fost colaborator al Securității. Iohannis nu a deținut funcții înalte, care să necesite un control al Serviciilor Secrete. Spre deosebire de ceilalți candidați, Iohannis nu a ocupat poziții nici în Parlament și nici în Executiv, unde putea fi numit doar pe semnătura președintelui Traian Băsescu.

Membrii guvernului, în frunte cu premierul, sunt verificați nu doar de CNSAS ci și de Serviciile speciale.

Control de rutină în 2008

Este posibil ca, acum, mem brii Consiliului pentru Studierea Arhivelor Secu rității să solicite serviciilor se crete o nouă verificare a arhivelor, iar direcția de investigații a Consiliului să cerceteze propriile dosarele cu mare a t e n ț i e . Ade verința emisă în mai 2008 de CNSAS - singurul document publicat pe siteul acestei instituții - afirmă, sec, că „nu există date ori documente din care să rezulte calitatea lucrător sau colaborator al Securității, în sensul legii” a lui Klaus Werner Iohannis. Adeverința a fost eliberată la 27 mai 2008. CNSAS nu precizează dacă în arhivele serviciilor secrete au fost găsite sau nu documente referitoare la Iohannis, așa cum procedează în alte cazuri.

Iohannis neagă orice legături secrete

Presa a relatat, în aceste zile, că, în contextul afirmațiilor președintelui Traian Băsescu privind existența unui ofițer acoperit în rândul candidaților la funcția supremă, și serviciile secrete ar putea să se uite mai atent cine va deveni comandant suprem al forțelor armate. În plus, grupurile parlamentare PNL și PDL au solicitat o comisie de anchetă la nivelul Camerei Deputaților, care să cerceteze afirmațiile lui Băsescu. ACL dorește ca șeful statului, precum și directorii serviciilor secrete să fie audiați în această comisie. Klaus Iohannis a negat deja că ar fi fost ofițer acoperit. Acum câteva luni, deputatul PNL Mihăiță Calimente, președintele comisiei parlamentare de control a SIE, a declarat că liderul liberal a fost urmărit de serviciile secrete. El a făcut aceste afirmații după ce presa a publicat câteva fotografii ale mașinii lui Iohannis în apropiere de vila președintelui Băsescu.

Germania spionează cu BND

Singurul serviciu secret german cu competențe în culegerea de informații în afara țării este BND (Bundesnachtrichtdienst), o agenție cu un buget anual de jumătate de miliard de euro și, oficial, peste 6000 de angajați. Serviciul a fost recent obiectul unor dezvăluiri în presa germană potrivit cărora ar spiona sistematic Turcia, informații care au iritat administrația de la Ankara. Acum câțiva ani, BND a fost, de asemenea, în centrul atenției după ce a reușit să pună mâna pe un CD cu numele deponenților germani de la o bancă din Liechtenstein, acuzați că evitau să plătească impozite statului german.

Turcescu și Cristoiu prevăd un viitor sumbru pentru candidatul PNL

Jurnalistul B1 TV Robert Turcescu a făcut o dezvăluire bombă pentru clasa politică din România. Potrivit ştiripesurse.ro, jurnalistul a spus că Iohannis nu va intra în alegerile prezidenţiale din cauza unor „probleme”.

„Iohannis are probleme și iese din scenă”

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate