Editura Evenimentul si Capital

Traian Băsescu propune suspendarea prin OUG a scăderii TVA de la 24 la 20%, a pensiilor speciale şi salariilor bugetare crescute

Traian Basescu explica efectele masurilor economice ale Guvernului Ciolos
Autor: | | 1 Comentarii | 1407 Vizualizari

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris, pe pagina sa de Facebook, că Guvernul ar trebui să suspende prin OUG aplicarea prevederilor legale care scad TVA-ul de la 24 la 20 la sută şi a acelora care introduc pensiile speciale şi salarii crescute în sectorul bugetar începînd cu 01.01.2016, pentru a evita intrarea "într-o spirală a deprecierii echilibrelor macroeconomice" .

"Cine va plăti imprudenţa, populismul şi incompetenţa ? Au apărut deja semnale ale începerii deprecierii situaţiei macroeconomice a ţării : -încetinirea creşterii exporturilor ; -creşterea importurilor de bunuri destinate consumului ; -creşterea deficitului de cont curent ; -avalanşa încă nestăvilită a pensiilor şi veniturilor speciale (vezi personal ambulanţă) ; -creşterea deficitului fondului de pensii ; -creşterea deficitului bugetului de stat pentru anul 2016 (în creştere faţă de 2015) ; -scăderea resurselor alocate pentru investiţii faţă de anii de criză 2009 – 2010 ; -incapacitatea guvernului de tehnocrai de a rezista presiunilor populiste ale grupurilor parlamentare PSD şi PNL, etc. Soluţia pentru a evita intrarea într-o spirală a deprecierii echilibrelor macroeconomice este suspendarea prin OUG a aplicării prevederilor legale care scad TVA-ul de la 24 la 20 la sută şi a acelora care introduc pensiile speciale şi salarii crescute în sectorul bugetar începînd cu 01.01.2016 . Situaţia ar putea fi reanalizată la mijlocul anului 2016, inclusiv problema creşterii salariului minim. Politicile fiscal-bugetare imprudente pot arunca ţara în criza, iar cei care vor plăti imprudenţa nu vor fi politicienii. Cine va plăti imprudenţa, populismul şi incompetenţa ?", a scris fostul preşedinte pe pagina sa de Facebook.

Pagina 1 din 1


Tag-uri:

Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate