Editura Evenimentul si Capital

Traian Băsescu şi MESAJUL CLAR pentru conducerea SRI: „Acum ESTE MOMENTUL ca România să ia o DECIZIE extrem de IMPORTANTĂ”

Traian Basescu a transmis un mesaj clar pentru SRI
Autor: | | 42 Comentarii | 6300 Vizualizari

Invitat joi seara la emisiunea "Ediţia de seară", difuzată la RTV, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a abordat mai multe de teme printre care şi decizia CCR privind interceptările serviciilor.

„Toata structura de interceptare trebuie scoasă de sub controlul oricărei instituţii de forţă, trebuie pusă sub control civil, salariaţii trebuie tranformaţi, iar toate instituţiile SRI, DIICOT, etc să aibă procedura de ascultare a populaţiei. Trebuie găsită o formulă în care să fie implicată şi Parlamentul, şi societatea civilă. Se pot găsi oameni responsabili, care să ştie ce înseamnă secretul. Ştiam că avem un deficit din punct de vedere democratic în această zonă. Acum este momentul ca România să ia o decizie extrem de importantă.

Odată cu decizia CCR, şi SRI trebuie să pună sub controlul procurorului ce face. Dacă asculţi pe cineva care e de la ISIS, deşi au trecut prin ţară şi nu ne-am prins, am aflat de abia după… Păi nu trebuie să ajungi la un procuror? Înainte trebuia să ajungi la judecător, apoi la procuror”, a menţionat Traian Băsescu despre disputatul subiect al interceptărilor.

România TV la fel ca Antena 3 pentru Traian Băsescu

„Aşa şi este (n.r. – Traian Băsescu a confirmat că România TV îi este un post ostil şi cu toate acestea acceptă să participe la emisiunile postului). Păi când spuneţi minciunile alea pe bandă… Exact stilul Antenei 3. Le pun băieţii din regie. Este exact reţeta de discreditare: «apropiat al lui Băsescu», când eu nu ştiu dacă i-am văzut de trei ori”, a menţionat fostul preşedinte spre finalul emisiunii, în replică la anumite remarci ale moderatorului Victor Ciutacu,

Traian Băsescu despre bugetari:

„Dacă vreodată va fi România în criză economică, toţi bugetarii vor sta pitiţi, iar Parlamentul va trebui să ia decizii: merge ţara la război, nu merge ţara la război. În 2010, când nu aveam bani de salarii, atunci nu spuneai câţi bani de pensii erau, atunci nu îi vedeai…”, a spus fostul preşedinte.

Alte declaraţii importante ale fostului preşedinte: 

Despre decizia CCR privind interceptările

  • Doamna Macovei spunea că ne costă un milliard (echipamentele necesare interceptărilor - n.r). Înseamnă că doamna Macovei a rămas un procuror comunist. Nu costă mai nimic soluţia corectă. Aparatura SRI este gigantică si foarte scumpă, de ultima generaţie si trebuie upgradată. Mi-e greu să spun daca face un milliard. La ea sunt ataşate serverele tutUror operatorilor de telefonie mobilă.

  • Numai pe cei inteligenţi nu i-am auzit strigând. Ei şi-au tras terminale direct din platforma SRI-ului, au realizat o interfata, au pus un echipament de codificare a semnalului si au pus un decodor la el, ca sa le vina semnalul codificat, să îl poata decodifica. Şi-au instalat şi o unitate de comandă. Inseamnă ca SRI nu stie despre ce faci tu legat de interceptări. Vorbim de parchete. Nu se mai duc cu mandatul la SRI, cum face DNA-ul acum.

  • Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate