Editura Evenimentul si Capital

Traian Băsescu: Sluga de Gelu Diaconu de la ANAF a preferat să îl LINGĂ pe Ponta, în loc să pună în aplicare decizia de EVACUARE a Antenelor. Trebuia să îi ia DNA-ul imediat pe amândoi

Traian Băsescu
Autor: | | 1 Comentarii | 5518 Vizualizari

Fostul preşedinte Traian Băsescu este invitatul jurnalistului Radu Moraru, la televziunea Naşul Tv. Băsescu a vorbit despre scandalul evacuării Antenei 3, dar şi despre apropierea consilierului prezidenţial Dan Mihalache de jurnalistul Mihai Gâdea. Totodată, fostul şef al statului a vorbit despre repercusiunile pe care este convins că le va avea "spectacolul cătuşelor" din 2015, făcând referire la nenumăratele arestări care au fost transmise live, arestări calificate drept abuzuri ale justiţiei de către Traian Băsescu.

Evenimentul Zilei vă prezintă principalele declaraţii ale fostului preşedinte.

Cele mai importante evenimente din ultima săptămână: 

 • Ce ne va influenţa pe termen lung este Consiliul European, Brexitul, unde muncitorii români, ca şi cei din Est, nu vor mai avea aceleaşi beneficii sociale ca înainte, vor fi limitate.
 • Al doilea eveniment e declaraţia preşedintelui care aruncă în aer statul de drept şi, dacă vreţi, al treilea este penibilul în care au ajuns Antenele, un trust media extrem de puternic. Pentru binele lor ar fi bien să aibă o abordare cinstită, pentru că minciuna şi propaganda iese la iveală, nu poţi să minţi la nesfârşit că cineva vrea să îţi închidă emisia.

Despre Antena 3 şi evacuare:

 • Cred că grupul de la Antena 3 nu ar avea nicio reţinere, dar ei şi-au făcut testul cu chemarea în Piaţa Constituţiei, au filmat să pară că sunt mulţi oameni, dar testul lor a fost un eşec. Câteva mii au fost aduse de PSD, am văzut-o pe multe posturi această informaţie, am văzut oameni politici în grupul celor veniţi.
 • Dacă ar fi o închidere abuzivă a unui post de televiziune, cred că oamenii ar ieşi. Până acum nu am avut aşa ceva, a fost o discuţie legată de închiderea OTV-ului, însă nu îmi dau seama dacă a fost în standardele legale emisia acelui post, sau nu.
 • Însă dacă luăm ce face Antena3, categoric, niciodată OTV-ul nu a fost atât de mârşav cum este Antena3.
 •  Mă bucur de orice înseamnă un pas către consolidarea democraţiei. Dacă am fi văzut 50.000 de oameni, că ei asta au vrut (...) dar au venit maxim 5.000 de persoane.

Despre declaraţia lui Iohannis privind evacuarea Antenei 3:

 • M-am aşteptat la o astfel de declaraţie, pentru că la o hotărâre judecătoarească definitivă care viza o casă din Sibiu a spus că nu îi convine, ca şi cum o pui în aplicare dacă îţi convine. O pui că aşa e. Cineva încerca să facă o similitudine cu Mihăileanu. Pe Mihăileanu s-a făcut o anchetă penală şi nu s-au constat încălcări ale legii în procesul de achiziţie. S-a făcut în rem. A redeschis-o domnul Niţu, nu ştiu ce elemente noi are, dar nu au nimic în comun una cu alta.
 • Domnul Iohannis are o hotărâre definitivă.
 • Când eram ministrul Tranporturilor locuiam pe strada Aviatorilor, la numărul 57, era o vilă. Era o vilă expropriată, dar proprietarii au revendicat-o. La prima instanţă care a spus se restituie proprietatea, obligându-i şi pe dânşii să restituie despăgubirea, imediat m-am mutat. Am spus: s-a terminat, eu nu mai continui nicio acţiune împotriva foştilor locatari. Nici măcar nu am făcut recursul.
 • Când a afirmat că e vorba de un banal act administrativ. Orice politician ştie că o hotărâre judecătoarească e un act cu putere de lege, se pune în aplicare. Dacă nu a ştiut ce zice, înseamnă că a ajuns preşedinte prematur. A fost evident că el s-a dus precis să dea un mesaj, că se vedea, a dat mâna cu cei de la GDS, era o întâlnire cu organizaţii ale societăţii civile, apoi s-a dus direct la jurnalişti, a luat doar o întrebare despre Antena3 şi a dat mesajul. Antenele mai au 2 sau 3 studiouri la Rompexpo şi la Excelsior.
 • A fost un complex de interese. Primul e cel legat de Mihalache. Mihalache, ce tocmai se întorsese de la Munchen cu Gâdea, apoi au zburat în SUA tot Mihalache cu Gâdea şi doamna Gorghiu. Acolo se suda relaţia. A fost un element de influenţă majoră. E clar că Mihalache nu ar fi îndrăznit să meargă cu Gâdea în Germania, unde îl reprezenta pe Iohannis. Cateogoric a avut aprobare. În SUA nu putea să meargă Mihalache însoţit şi de Gâdea, fără să ştie sau fără să aibă biencuvântarea de la preşedinte.
 • Al doilea element e faptul că are o hotărâre judecătoarească definitivă, deci a încercat să se apere. La fel cum a spus că nu îi place această hotărâre, la fel şi acum nu i-a plăcut asta, că era similitudine.
 • A vrut să îşi asigure bunăvoinţa Antenelor. Nu a înţeles lecţia că niciodată nu câştigi când te susţin Antenele.
 • Au ei mulţi telespectatori, dar în ziua în care ANAF-ul a adus notificarea, cred că au avut o audienţă record, că toţi s-au uitat să vadă spectacolul. Eu însumi m-am uitat vreo 3 ore, şi am înţeles că tot Băsescu e de vină, printre altele.
 • Dacă există nişte probleme, există şi din partea statului. Prima şi cea mai importantă e de ce statul nu a pus în aplicare hotărârea imediat ce a fost emisă. Răspunde cineva pentru nepunerea în aplicare? Această slugă, Diaconu, care a fost şeful ANAF, şi care între lege şi a îl linge pe premier, a preferat să îl lingă pe Victor Ponta, are vreo explicaţie pentru întârzierea aplicării legii? Eu zic că da, şi dacă Ponta i-a spus să nu o pună în aplicare, este în mod egal responsabil.
 • Eu nu am fost aşa de încrezător în acel dosar, dar pentru aşa ceva, trebuia să îi ia DNA-ul de mult şi pe Diaconu şi pe Ponta.
 • Dacă nu aş fi avut putere să ies să spun să îşi facă treaba, nu aş fi ieşit deloc. Şi sunt convins că multă lume ar fi înţeles. Şi totuşi am preferat să ies, mi-am dat mesajul şi cu asta basta.
 • Dar aş reveni la eroarea lui Iohannis şi a liberalilor: Eu nu mai încap în studiourile alea de ei. Nu aş mai avea loc de ei de câţi liberali merg să lingă la Antena. 
 • Îl aştept pe Orban să vrea să câştige Primăria de la Antene
 • E ca şi cum ar vrea să cumpere protecţie mediatică, de la cine? De la trustul unui turnător care a construit un imperiu emdiatic din bani furaţi să îl poată folosi ca o măciucă în bătălia mediatică, ei vor să cumpere protecţie, să nu te ia, doamne fereşte, Antena 3 la tocat. Ştiu eu dacă merită? 
 • El vine de la o Primărie mică (Klaus Iohannis, n.red), fiind obişnuit cu aranjamentele, o mână o spală pe alta, m-am uitat, o publicaţie din Sibiu a scris ani la rând despre cele şase case, nimeni nu l-a luat în seamă.
 • A fost un om de o consecvenţă incredibilă, el tot scria ani de-a rândul.
 • Dacă discutăm despre această ultimă speţă, că s-au utilizat documente false, din acel moment, a doua zi, la fel ca la Antene, Primăria Sibiu trebuia să ceară eliberarea spaţiului şi revenirea clădirii în patrimoniul Primăriei. E exact ca la Antena. Acolo e patrimoniul Primăriei şi aici e al Statului. Mă tem că DNA o să aibă probleme cu Primăria care nu a pus în aplicare hotărârea.
 • Soţia preşedintelui nu are imunitate. El doar că a fost primar. Acolo e implicată doamna Iohannis.

Despre cererea de arestare lui Nicolae Păun:

 • Orice om politic roagă un ministru să primească o firmă, vrea o audienţă, sau un primar, vrea să primească bani de un pod, de un drum, dar să le bagi pe toate la trafic de influenţă e o gogoaşă. Şi, uitaţi-vă, scrie UE, este directiva din 12 februarie a UE, iată ce spune: statele membre iau măsurile necesare pentru a garanta că atâta vreme cât vinovăţia unei persoane suspectate nu a fost dovedită, declaraţiile publice făcute de autorităţi şi deciziile judiciare, nu se referă la persoana respectivă ca fiind vinovată. Deci, e decizie a UE. 

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate