Editura Evenimentul si Capital

Traian Băsescu: Sluga de Gelu Diaconu de la ANAF a preferat să îl LINGĂ pe Ponta, în loc să pună în aplicare decizia de EVACUARE a Antenelor. Trebuia să îi ia DNA-ul imediat pe amândoi

Traian Băsescu
Autor: | | 1 Comentarii | 5511 Vizualizari

Fostul preşedinte Traian Băsescu este invitatul jurnalistului Radu Moraru, la televziunea Naşul Tv. Băsescu a vorbit despre scandalul evacuării Antenei 3, dar şi despre apropierea consilierului prezidenţial Dan Mihalache de jurnalistul Mihai Gâdea. Totodată, fostul şef al statului a vorbit despre repercusiunile pe care este convins că le va avea "spectacolul cătuşelor" din 2015, făcând referire la nenumăratele arestări care au fost transmise live, arestări calificate drept abuzuri ale justiţiei de către Traian Băsescu.

Evenimentul Zilei vă prezintă principalele declaraţii ale fostului preşedinte.

Cele mai importante evenimente din ultima săptămână: 

 • Ce ne va influenţa pe termen lung este Consiliul European, Brexitul, unde muncitorii români, ca şi cei din Est, nu vor mai avea aceleaşi beneficii sociale ca înainte, vor fi limitate.
 • Al doilea eveniment e declaraţia preşedintelui care aruncă în aer statul de drept şi, dacă vreţi, al treilea este penibilul în care au ajuns Antenele, un trust media extrem de puternic. Pentru binele lor ar fi bien să aibă o abordare cinstită, pentru că minciuna şi propaganda iese la iveală, nu poţi să minţi la nesfârşit că cineva vrea să îţi închidă emisia.

Despre Antena 3 şi evacuare:

 • Cred că grupul de la Antena 3 nu ar avea nicio reţinere, dar ei şi-au făcut testul cu chemarea în Piaţa Constituţiei, au filmat să pară că sunt mulţi oameni, dar testul lor a fost un eşec. Câteva mii au fost aduse de PSD, am văzut-o pe multe posturi această informaţie, am văzut oameni politici în grupul celor veniţi.
 • Dacă ar fi o închidere abuzivă a unui post de televiziune, cred că oamenii ar ieşi. Până acum nu am avut aşa ceva, a fost o discuţie legată de închiderea OTV-ului, însă nu îmi dau seama dacă a fost în standardele legale emisia acelui post, sau nu.
 • Însă dacă luăm ce face Antena3, categoric, niciodată OTV-ul nu a fost atât de mârşav cum este Antena3.
 •  Mă bucur de orice înseamnă un pas către consolidarea democraţiei. Dacă am fi văzut 50.000 de oameni, că ei asta au vrut (...) dar au venit maxim 5.000 de persoane.

Despre declaraţia lui Iohannis privind evacuarea Antenei 3:

 • M-am aşteptat la o astfel de declaraţie, pentru că la o hotărâre judecătoarească definitivă care viza o casă din Sibiu a spus că nu îi convine, ca şi cum o pui în aplicare dacă îţi convine. O pui că aşa e. Cineva încerca să facă o similitudine cu Mihăileanu. Pe Mihăileanu s-a făcut o anchetă penală şi nu s-au constat încălcări ale legii în procesul de achiziţie. S-a făcut în rem. A redeschis-o domnul Niţu, nu ştiu ce elemente noi are, dar nu au nimic în comun una cu alta.
 • Domnul Iohannis are o hotărâre definitivă.
 • Când eram ministrul Tranporturilor locuiam pe strada Aviatorilor, la numărul 57, era o vilă. Era o vilă expropriată, dar proprietarii au revendicat-o. La prima instanţă care a spus se restituie proprietatea, obligându-i şi pe dânşii să restituie despăgubirea, imediat m-am mutat. Am spus: s-a terminat, eu nu mai continui nicio acţiune împotriva foştilor locatari. Nici măcar nu am făcut recursul.
 • Când a afirmat că e vorba de un banal act administrativ. Orice politician ştie că o hotărâre judecătoarească e un act cu putere de lege, se pune în aplicare. Dacă nu a ştiut ce zice, înseamnă că a ajuns preşedinte prematur. A fost evident că el s-a dus precis să dea un mesaj, că se vedea, a dat mâna cu cei de la GDS, era o întâlnire cu organizaţii ale societăţii civile, apoi s-a dus direct la jurnalişti, a luat doar o întrebare despre Antena3 şi a dat mesajul. Antenele mai au 2 sau 3 studiouri la Rompexpo şi la Excelsior.
 • A fost un complex de interese. Primul e cel legat de Mihalache. Mihalache, ce tocmai se întorsese de la Munchen cu Gâdea, apoi au zburat în SUA tot Mihalache cu Gâdea şi doamna Gorghiu. Acolo se suda relaţia. A fost un element de influenţă majoră. E clar că Mihalache nu ar fi îndrăznit să meargă cu Gâdea în Germania, unde îl reprezenta pe Iohannis. Cateogoric a avut aprobare. În SUA nu putea să meargă Mihalache însoţit şi de Gâdea, fără să ştie sau fără să aibă biencuvântarea de la preşedinte.
 • Al doilea element e faptul că are o hotărâre judecătoarească definitivă, deci a încercat să se apere. La fel cum a spus că nu îi place această hotărâre, la fel şi acum nu i-a plăcut asta, că era similitudine.
 • A vrut să îşi asigure bunăvoinţa Antenelor. Nu a înţeles lecţia că niciodată nu câştigi când te susţin Antenele.
 • Au ei mulţi telespectatori, dar în ziua în care ANAF-ul a adus notificarea, cred că au avut o audienţă record, că toţi s-au uitat să vadă spectacolul. Eu însumi m-am uitat vreo 3 ore, şi am înţeles că tot Băsescu e de vină, printre altele.
 • Dacă există nişte probleme, există şi din partea statului. Prima şi cea mai importantă e de ce statul nu a pus în aplicare hotărârea imediat ce a fost emisă. Răspunde cineva pentru nepunerea în aplicare? Această slugă, Diaconu, care a fost şeful ANAF, şi care între lege şi a îl linge pe premier, a preferat să îl lingă pe Victor Ponta, are vreo explicaţie pentru întârzierea aplicării legii? Eu zic că da, şi dacă Ponta i-a spus să nu o pună în aplicare, este în mod egal responsabil.
 • Eu nu am fost aşa de încrezător în acel dosar, dar pentru aşa ceva, trebuia să îi ia DNA-ul de mult şi pe Diaconu şi pe Ponta.
 • Dacă nu aş fi avut putere să ies să spun să îşi facă treaba, nu aş fi ieşit deloc. Şi sunt convins că multă lume ar fi înţeles. Şi totuşi am preferat să ies, mi-am dat mesajul şi cu asta basta.
 • Dar aş reveni la eroarea lui Iohannis şi a liberalilor: Eu nu mai încap în studiourile alea de ei. Nu aş mai avea loc de ei de câţi liberali merg să lingă la Antena. 
 • Îl aştept pe Orban să vrea să câştige Primăria de la Antene
 • E ca şi cum ar vrea să cumpere protecţie mediatică, de la cine? De la trustul unui turnător care a construit un imperiu emdiatic din bani furaţi să îl poată folosi ca o măciucă în bătălia mediatică, ei vor să cumpere protecţie, să nu te ia, doamne fereşte, Antena 3 la tocat. Ştiu eu dacă merită? 
 • El vine de la o Primărie mică (Klaus Iohannis, n.red), fiind obişnuit cu aranjamentele, o mână o spală pe alta, m-am uitat, o publicaţie din Sibiu a scris ani la rând despre cele şase case, nimeni nu l-a luat în seamă.
 • A fost un om de o consecvenţă incredibilă, el tot scria ani de-a rândul.
 • Dacă discutăm despre această ultimă speţă, că s-au utilizat documente false, din acel moment, a doua zi, la fel ca la Antene, Primăria Sibiu trebuia să ceară eliberarea spaţiului şi revenirea clădirii în patrimoniul Primăriei. E exact ca la Antena. Acolo e patrimoniul Primăriei şi aici e al Statului. Mă tem că DNA o să aibă probleme cu Primăria care nu a pus în aplicare hotărârea.
 • Soţia preşedintelui nu are imunitate. El doar că a fost primar. Acolo e implicată doamna Iohannis.

Despre cererea de arestare lui Nicolae Păun:

 • Orice om politic roagă un ministru să primească o firmă, vrea o audienţă, sau un primar, vrea să primească bani de un pod, de un drum, dar să le bagi pe toate la trafic de influenţă e o gogoaşă. Şi, uitaţi-vă, scrie UE, este directiva din 12 februarie a UE, iată ce spune: statele membre iau măsurile necesare pentru a garanta că atâta vreme cât vinovăţia unei persoane suspectate nu a fost dovedită, declaraţiile publice făcute de autorităţi şi deciziile judiciare, nu se referă la persoana respectivă ca fiind vinovată. Deci, e decizie a UE. 

Despre "spectacolul cătuşelor"

 • Nici măcar în faţa instanţei, şi nici public nu ai voie să o faci. Am văzut susţinători ai arestării cu orice preţ. Mulţi dintre ei nu sunt oameni liberi, ei participă la un joc. Erau momente când ieşeau încătuşaţi, iar la anumite televiziuni era transmisiune live. Dacă aceşti oameni se adresează CEDO, vor câştiga. Nu aveau dreptul la acest tratament. Şi în timpul lui Morar s-au făcut dosare, dar nu s-a făcut asemenea spectacol care să degradeze omul. Asta e cea mai mare mizerie, că nu se iau banii înapoi. Un stat democratic nu are dreptul să umilească, să spună cetăţenilor: eşti vinovat, până când un judecător nu a stabilit asta.
 • Eu sunt convis că tot spectacolul din 2015 va avea repercusiuni. El trebuie să producă probe. Le imput celor care au făcut această politică. Sunt convins că instanţele vor arăta cine a făcut spectacol în 2015. Eu nu am ca ţintă persoane, pentru mine, instituţiile au făcut astfel de spectacol, să plimbi oameni cu cătuşe când nu erau pericol public, ci sunt convins că va veni vremea.
 • Dacă s-ar continua politica de spectacol la Parchete cu cătuşe şi în 2016, păi nu ar mai conta cine câştigă alegerile, că sunt două, trei instituţii care rezolvă probleme în patrie.
 • Am mai avut un sistem în care nişte instituţii rezolvau toate problemele patriei şi ne-au dus în faliment. Problemele ţării trebuie rezolvate de cei aleşi şi răspund în faţa electoratului.
 • Am mai avut înainte de Revoluţie perioade în care instituţii de forţă au pus şaua pe patrie şi ajunsesem să mâncăm tacâmuri. 

Despre decizia CCR privind interceptările SRI:

 • Până când nu apare decizia CCR să vedem motivaţia, va fi greu să speculăm. Cert e un lucru: în momentul de faţă, singurii care au echipamentele necesares să facă ascultare la volume mari sunt SRI-ul. Nu pune nimeni problema, că am văzut abordarea ziariştilor harnici: le trebuie 10 ani la DNA să aibă aceleaşi echipamente. Nu. Le trebuie 24 de ore să le ia echipamentele. Eu am vrut să dau replica celor care fac intoxicări ca la Antena 3. Cred că aici trebuie să avem mare grijă. Eu sunt preşedintele care a dat dispoziţia şi a fost de câteva ori la CNSAS, unde s-au predat 2,5 milioane de dosare şi mai sunt cele care încă au valoare operativă. Dar, în general nu se referă la români.
 • Ştim ce grozăvii poate genera un stat în care instituţiile de forţă vor să ştie ce e în casa fiecăruia, nu suntem la acel stadiu, dar avem obligaţia ca prin legislaţie, prin respectarea Constituţiei, să le garantăm românilor că nu sunt urmăriţi ca nişte şoricei. Eu am ajuns la stadiul în care scot bani din bancă cu cardul pentru că nu vreau să se ştie unde am mâncat şi ce am plătit cu cardul, am această revoltă că sunt supravegheat. Dacă vouă vă place să rămână în documentele statului ce aţi făcut, faceţi o cerere, dar eu vreau să am sentimentul că nu sunt ca o gâză într-un pahar.
 • Nu gândeam altfel când eram preşedinte. Nu există nicio dispoziţie verbală care să ne ducă spre acest lucru: înspre întărirea supravegherii populaţiei.
 • Bineînţeles că vorbesc mai liber acum, că în ce vorbesc e adunată şi experienţa a 10 ani de şef al statului, dar dacă pot prefigura o îngrijorare, nu e plecată din faptul că s-au făcut lucruri ilegale în timpul mandatului meu, ci pentru că ştiu potenţialul instituţiilor statului. E uriaş în raport cu cetăţeanul, şi stiu că dacă nu intervine acel echilibru pe care să îl ţină politicul, respectarea dreptului omului, sau dreptul la proces corect, dreptul la nu a fi acuzat până nu te acuză un judecător, presa ţine mai greu echilibrul, nu e ea echilibrată financiar (..) Ştiind acest potenţial, în mod categoric, am o strângere de inimă când văd cum stau şefii de partide îngrijoraţi şi gata să spună: "să trăiţi!" la un caporal, cum Parlamentul e decimat (...).
 • Riscăm, dacă lucrurile merg aşa înainte, ca alegerile să fie irelevante, şi România a mai avut astfel de situaţii şi trebuie să ne lecuim.
 • Revenind la ce face CCR, având în vedere experienţa celor de acolo, cred că se gândesc la acelaşi lucru.
 • Eu am 64 de ani, dar nu aş vrea, fetele mele, care au 30 şi, peste 30 de ani să ne trezim într-un stat în care nu mai contează decât ce zic instituţiile de forţă.
 • Dacă vă uitaţi, să te ferească Dumnezeu să spui ceva de instituţiile de forţă. Tot anul 2015 au făcut harcea-parcea credibilitatea Parlamentului prin exagerări televizate. Dar dacă vrei să nu faci şi instituţia ca pe senator sau deputat, începe urmărirea penală, anunţă public, şi nu mai genera aceste show-uri în singura instituţie care are legitimitate, care răspunde în faţa electoratului.
 • Nu am încă elemente să fac afirmaţii, dar suntem în faţa unui risc: riscul ca alegerile să nu mai conteze. Pentru că ştiu ce forţă au instituţiile în raport cu altceva. Eu nu spun să nu li se aplice legea parlamentarilor, dar nu o să vedeţi show-urile de la noi în afară. Trebuie anchetaţi, luaţi banii, întemniţaţi. Deci, să le ia banii întâi, însă instituţiile de forţă trebuie să aibe responsabilitate atunci când distrug alte instituţii.Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
20:20 Băsescu l-a „UMILIT” pe Gelu Vișan în direct la TV! Replica pe care nu o va uita NIMENI. Vișan califică gestul lui Băsescu: M-a surprins și m-a întristat în același timp! 18:16 Tudose şi SECRETELE SOŢIEI SALE. Sunt în joc MILIOANE DE EURO. Detalii explozive 12:03 ULTIMA BOMBĂ ÎN PSD! S-a vorbit despre o MARE TRĂDARE 11:46 Lista echipei lui Tudose: Numele de miniștri vehiculate în PSD - surse 11:04 Desființarea unui minister și „spargerea” Dezvoltării, variante de lucru în PSD - surse 01:16 Băsescu, STAND-UP CU NOUL PREMIER: „Dacă vedeți în unele poze fața lui Tudose..." 01:14 Olguța A RATAT ŞANSA CARIEREI. Toți membrii PSD vorbesc despre asta 01:11 Dan Andronic, IPOTEZĂ-ȘOC în cazul lui Tudose. Strategia lui Iohannis 00:50 Băsescu TUNĂ și FULGERĂ după numirea lui Tudose premier: „Iohannis a făcut CEL MAI URÂT lucru! TRĂDARE” 23:51 Tudose, ATACAT fără MILĂ de presa internațională: „Dragnea pierde din popularitate chiar dacă...” 22:39 Cine este Mihai Tudose, premierul PSD: Profesor la SRI, acuzat de plagiat, mic maestru în șah - biografie 22:36 Inedit! Reacția SRI despre premierul PSD Mihai Tudose 22:18 BOMBĂ ÎN PSD! Tudose A FOST DENUNŢAT LA DNA. Planul lui Dragnea SE POATE NĂRUI. Rămâne de văzut CE REACŢIE VA AVEA IOHANNIS 20:03 EXCLUSIV EVZ - Directorul de cabinet al lui Mihai Tudose a lucrat 13 ani pe „analiză-sinteză” în sistemul de siguranță națională, iar soția lui lucrează la UM 0472 și predă la SRI / DOCUMENTE 19:22 Iohannis: „Îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru” - LIVE TEXT 18:22 MIHAI TUDOSE era prieten apropiat cu „Anaconda”, generalul SRI Elena Istode. TUDOSE a fost ACUZAT de PONTA că este OFIȚER ACOPERIT! 17:11 Dragnea A FOST ATACAT DUR de Ciutacu: ,Mă gândesc să mă p.. împotriva vântului și să țin cu Tudose” 15:55 Propunere SURPRIZĂ a PMP pentru funcția de premier 15:06 CONSULTĂRI la COTROCENI. Băsescu: „Desemnarea PSD este una ratată, menită să-l atragă pe Iohannis într-o capcană. PMP l-a propus premier pe Sigfried Mureșan” | LIVE TEXT 10:03 CULISELE CEx PSD. Drumul NOMINALIZĂRII lui Mihai Tudose spre Palatul Cotroceni

Articole salvate