Editura Evenimentul si Capital

Traian Băsescu: PSD-ul este o mașinărie de furat voturi | LIVE TEXT

Traian Băasescu
Autor: | | 8 Comentarii | 1827 Vizualizari

Cele mai importante declarații pe care fostul președinte al României, Traian Băsescu, le-a făcut în acestă seară la emisiunea X-Press moderată de Sabin Orcan, la B1 TV.

Traian Băsescu, despre alegerile într-un singur tur:

În primul rând trebuie să plecăm de la un pricipiu. Democrația este despre 50% + 1. Cred că de la această realitată a plecat domnul Avram când a făcut demersurile pe care le-a făcut în justiție. Sunt țări în care sunt alegeri într-un singur tur. Nu putem spune că alegerile într-un singur tur nu sunt democratice. Sunt avantaje și dezavantaje.  

PNL-ul și partidele mici vor fi avantajate în cadrul alegerilor în două tururi. În cazul unui singur tur, PSD-ul este avantajat.

Traian Băsescu, despre alegerie la Primăria Capitalei:

Cel mai valoros candidat este Robert Turcescu. Avem patru jurnaliști candidați pentru sectoarele din București. Este foarte bine, este un câștig. Unii dintre ei au fost jurnaliști de investigații. Știu unde să pună degetul.

Robert turcescu va ajunge în turul doi. Mă bazez pe capacitatea lui de a convinge.

Traian Băsescu, despre cazul ”ofițer acoperit” în care este implicat Robert Turcescu:

Nu cred că o să-l afecteze. Numele lui a fost pe o listă secretă a lui Gabriel Oprea. Nu am știut avansările pe care le-a făcut Oprea. La mine ajungeau numai persoanele care ajungeau la gradul de general.

Fostul președinte al României vorbește despre Gabriel Oprea și servicii:

Nu am regrete. A crezut că este stăpânul sistemelor de securitate și a realizat că este al nimănui. Este subiect închis pentru mine. Înainte de a-mi termina mandatul am spus într-o emisiune că ar trebui să avem un sistem de control mai puternic al serviciilor. Că vorbim de SRI, că vorbim de SIE, indiferent. Acestea acumulează foarte multe informații despere oricine prezintă interes. Acest lucru nu trebuie să rămână la discreția unui serviciu. Trebuie să întărim sistemul de control parlamentar, la fel ca în Statele Unite. Ei au o lege care favorizează acest control.

Nu am dubii că Ponta și Sebastian Ghiță sunt ofieri acoperiți, însă nu am cum să dovedesc. Vreau să fac următoarea precizare: în mod categoric ei nu au mai fost ofițeri acoperiți după ce au devenit membri ai parlamentului. Serviciul secret ar exploda dacă ar avea ca ofițer acoperit activ un judecător, un parlamentar. Ar însemna să încalce legea, ceea ce nu au făcut cât timp am fost eu la Cotroceni.

Nu există serviciu de informații serios care să nu aibă oameni în presă. De regulă, acești oameni sunt folosiți în teatre de război. Nu îi confundați cu ofițerii acoperiți. Ei sunt agenți de agenți de influență, sunt invitați la discuții la SRI sau SIE. Li se explică diverse lucruri și le promovează în presă.

Serviciile nu se luptă așa, ci pe tăcute.

Băsescu a vorbit despre spectacolul cătușelor în fața camerelor:

Nu sunt de acord. Mi-am propus un lucru. Cât am fost președinte am încercat să întăresc instituțiile statului cât am putut. Am încercat să opresc numirile politice. Am eliminat la SRI lucrul ăsta, în justiție tot la fel. Ce am uitat să fac, și s-a văzut acest lucru: nu am vorbit despre drepturile omului. Să știți că nu vorbesc numai de imagine. Sunt foarte multe drepturi fundamentale de care românii nu sunt conștienți. Multe dintre ele sunt neglijate. Cât o să stau în politică o să vorbesc despre aceste lucruri.

Sunt 9 drepturi care sunt prevăzute în constituția României. Ele țin de administrația locală. Și voi vorbi despre acest lucru în continuare.

Toate aceste drepturi... Gândiți-vă ce ar fi pentru mame dacă în locul bordurilor s-ar face creșă. Sunt prea puțin primari care ar face acest lucru. Sunt foarte multe lucruri din drepturile garantate de constituție care ar putea face locuitorii să trăiască în alt mediu.

Traian Băsescu vorbește despre alegeri.

Vom vedea ce au ales românii din anii precedenți. În PMP, 85% din membrii nu au mai făcut politică înainte. E un lucru important dacă cei aleși vor schimba ceva. La Galați, Ploiești, Reșița, Bocșa avem șanse.

Fostul președinte al României vorbește despre conflictul din PSD:

În principiu hotărârile definitive ale justiției nu ai de ce să le discuți.

PSD-ul este o mașinărie de furat voturi. Știu ce au făcut în 2009.

Pentru Dragnea nu e o notă bună că imediat ce a avut un om care a avut o altă părere, l-a dat afară (în legătură cu Zgonea).

Despre PNL

Decizia de a-l pune pe Munteanu a fost una rapidă. Au rămas fără soluții după ce nu a mai putut Orban să candideze.

Puteau să adopte soluția Predoiu de la prima desemnare.

Predoiu nu va face față. În primul rând că nu știe probleme Bucureștiului. Predoiu e prea puțin convingător.

Despre Opera Română

Mi se pare că domnul Alexandrescu trebuia să o apere mai mult.

Despre ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj

Este un protector al plagiatorilor, domnul Curaj.

Despre situația din SUA, dacă Donald Trump va ajunge președinte

Donald Trump este spectaculos și nouă ni se pare puțin deplasat. Nu cred că trebuie să avem vreun motiv de îngrijorare. Președintele are un aparat gigantic la Casa Albă.

Dacă cineva se gândește că Marea Neagră nu o să fie o prioritate a NATO, asta e exclus.
Într-un interviu acordat recent, Traian Băsescu a declarat că va face plângere penală pentru abuz în funcție lui Bogdan Licu. Fostul președinte al României a precizat că procurorii nu au "la discreţie destine de oameni doar pentru că sunt procurori".

Traian Băsescu a ales să nu candideze pentru funcția de primar al Capitalei pentru că nu ar fi putut face acest lucru având calitatea de suspect într-un dosar în care este acuzat de spălare de bani. Cu referire la acest dosar, fostul președinte al României a declarat:

”O intervenţie incorectă după părerea mea a Parchetului General. Nu e normală implicarea instituţiei de talia Parchetului General în jocuri politice. Dosarul Mihăileanu e făcut pe o reclamaţie a senatorului Iorgovan şi alţi 12 senatori PSD a fost închis; l-a redeschis Tiberiu Niţu după ce am terminat mandatul; aceeaşi instituţie contrazice o decizie dată în trecut. Dosarul spălării de bani - altă mizerie a Parchetului General.


Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate