Editura Evenimentul si Capital

Traian Băsescu, despre oficialii de la BRUXELLES, după declarațiile din urma Brexitului: ȚÂFNOȘI. Politicieni fără VIZIUNE, mânați de EGOISM și de ORGOLIU specific mediocrității

Traian Basescu Brexit Marea Britanie
Autor: | | 8 Comentarii | 1708 Vizualizari

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a făcut public pe pagina sa de Facebook câteva idei despre Marea Britanie și votul pentru Brexit, dar și despre politicienii din Bruxelles și declarațiile acestora. Fostul președinte a catalogat deputații și oficialii europeni ca fiind foarte mari egoiști și orgolioși.

În începutul postării sale de pe pagina de socializare, Traian Băsescu recunoaște că David Cameron a făcut o greșeală convocând referendumul, iar acest lucru ar putea duce la ruperea Regatului Unit.

 

Ţâfna Prostului

David Cameron a greșit fatal convocând un referendum pe care nu a putut să-l câștige. Rezultatul a fost pe măsura erorii politice: o națiune puternic divizată, o ţară în curs de a se face țăndări prin plecarea Scoției şi a Irlandei de Nord de sub sceptrul Majestății Sale, şi, poate cel mai grav efect, revenirea la statutul de "Insulă Izolată" în raport cu Bătrânul Continent şi cu SUA. Pe fondul acestui dezastru, David Cameron a rămas totuși lucid, declarând că va mai rămâne trei luni în fruntea guvernului, timp în care nu va activa articolul 50 din TUE, dând astfel șanse unei reveniri”, a scris fostul președinte al României.

 

Acesta și-a continuat comentariile acide despre oficialii de la Bruxelles, și despre faptul că aceștia sunt mânați de egoism prostesc atunci când cer de urgență Brexitul. Din declarațiile sale, pare că premierul britanic, David Cameron, ar fi singurul care s-ar fi opus sistemului de la Bruxelles, iar politicienii europeni îl vor dat afară cât mai repede.

 

„Pe Continent însă, politicieni fără viziune, mânați de un egoism prostesc şi de un orgoliu specific mediocrității, cer la unison "Brexit acum", fără întârziere, fără menajamente, fără concesii. De fapt, incapabili să realizeze efectele părăsirii UE de către Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord , își satisfac doar bucuria că în jurul mesei Consiliului European nu va mai fi un Cameron care să strige la fiecare summit "prea multă birocrație la Bruxelles, prea multe reguli care ne blochează, prea mulți funcționari, prea mari cheltuielile Comisiei Europene, prea puţină democrație în adoptarea deciziilor, Uniunea trebuie reformată şi simplificată, trebuie adoptate măsuri severe împotriva Federaţiei Ruse", strigăte la care adesea i-am fost sau mi-a fost partener. Ce se fac a nu înțelege "Ţâfnoşii" de la Bruxelles este că a forța Brexitul este, în primul rând, o încălcare a TUE. Ei cred însă că așa dau un semnal puternic şi altor posibili rebeli. Ce eroare de analiză...”, a mai transmis fostul șef al statului.

 

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate