Editura Evenimentul si Capital

Traian Băsescu, despre Hexi Pharma: S-a produs o panică nepermis de mare, întreţinută şi de secretomania SRI şi a preşedintelui

Traian Băsescu
Autor: | | 10 Comentarii | 1138 Vizualizari

Traian Băsescu, a declarat, vineri, la România TV, că în scandalul Hexi Pharma s-a produs o panică nepermis de mare, întreţinută de secretomania SRI şi a preşedintelui Klaus Iohannis, arătând că SRI avea obligaţia să facă publice informările în acest caz.

"După mine, s-a produs o panică nepermis de mare întreţinută şi de secretomania SRI şi de secretomania domnului preşedinte şi de declaraţiile eliptice ale domnului prim-ministru. Părerea mea este că toată lumea vrea să acopere lipsa de informaţie precisă dată de SRI", a afirmat Băsescu la România Tv.

"Ce este nepermis? atitudinea SRI, secretomania într-o astfel de situaţie. În primul rând în strategia naţională de apărare 2010- 2014 este notat precis la vulnerabilităţi scăderea calităţii serviciilor publice de sănătate. Articolul 34 din Constituţie scrie că cetăţenilor români le este garantat dreptul la sănătate. Ori SRI are o direcţie de apărare a Constituţiei. Mai avem legea secretului de stat mult invocată, (...) care prevede că se interzice clasificarea ca secret de stat a informaţiilor, datelor sau documentelor în scopul ascunderii încălcării legii, erorilor administrative, limitării accesului la informaţii de interes public, restrângerea ilegală a exercitării unor drepturi ale persoanelor. Deci, când este vorba de interes public, se interzice clasificarea, deci SRI are obligaţia să facă publice acele informări în care a spus: firma Hexi Pharma diluează dezinfectanţii", a susţinut Băsescu.

Potrivit lui Băsescu, SRI ascunde faptul că nu a trimis informările. "Cred că asta ne ascund. Eu în locul SRI aş asuma-o, sau dacă aş fi preşedinte aş cere SRI să-şi asume acest lucru, cu o singură explicaţie: până la urmă nu avem 20 de milioane de ofiţeri SRI să-i punem în spatele fiecăruia câte un ofiţer", a adăugat Băsescu .

El a mai apreciat că fără sprijinul unor instituţii firma Hexi Pharma nu se putea dezvolta. "Nu spun neapărat că în spatele lor este un serviciu secret, dar, în mod categoric, dl Condrea nu putea să-şi dezvolte firma atât de puternic cu marfă de slabă calitate, constatată şi de medici, acum sunt declaraţii disparate. În opinia mea, în mod categoric, familia Condrea s-a învârtit într-un cerc care a avut un anturaj de ofiţeri de securitate, mai târziu de ofiţeri ai serviciilor moderne, dar nu servicii în spate. Ei au fost sprijiniţi de unul sau altul, au avut poate oameni la vârful serviciilor, dar în orice caz nu au avut serviciul în spate, să spunem că SRI sau SIE au stabilit să promoveze această firmă. Au avut nişte personaje care i-au susţinut şi din interiorul serviciilor şi din zona administrativă a sănătăţii", a adăugat Băsescu.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate