Editura Evenimentul si Capital

Traian Băsescu, mesaj dur pentru cei care au administrat sistemul de sănătate: În 8 ani, mii de români și-au pierdut viața în spitale din cauza infecțiilor nosocomiale

Traian Băsescu, fostul preşedinte al României
Autor: | | 11 Comentarii | 1893 Vizualizari

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a scris, luni, pe pagina personală de Facebook, despre intenţia ministrului sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, de a lansa un program privind infecțiile nosocomiale.

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a postat în această după-amiază pe pagina de Facebook urmărorul mesaj:

Ticăloşi şi incompetenţi Ieri, ministrul sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, declara, nici mai mult nici mai puţin, că va declanşa o anchetă pentru a afla situaţia infecţiilor nosocomiale din spitale. Domnule ministru, în anul 2008, Comisia Prezidențială pentru Analiza și Elaborarea Politicilor de Sănătate, condusă de Prof. Cristian Vlădescu, sublinia la pag.34 a Raportului, citez “infecțiile nosocomiale revin periodic, cu consecințe care merg pînă la decesul pacienților și în special al celor mai sensibili, nou născuți și vîrstnici“, Oare de ce cei care au administrat sănătatea în ultimii 8 ani, de la manageri de spitale la miniștri, au evitat să acționeze pentru corectarea situației? În 8 ani, mii de români și-au pierdut viața în spitale din cauza infecțiilor nosocomiale. A fost nepăsare, a fost corupție, a fost ticăloșie, a fost incompetență sau au fost toate la un loc? PS. Nu acuz cadrele medicale, ci pe cei care administrează sănătatea.

Mesajul lui Traian Băsescu vine după ce ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a anunţat că, în cursul zilei de marți, va fi lansat un program privind infecțiile nosocomiale.

"Infecțiile nosocomiale sunt un punct important, care a derivat din Colectiv și pe care ni l-am asumat în programul de guvernare. Marți vom lansa acest program", a declarat, duminică, ministrul Sănătății. Potrivit acestuia, "este responsabilitatea spitalelor, prin lege", de a-și rezolva problema infecțiilor nosocomiale.

Ministrul Sănătății a precizat că, având în vedere că în România numărul epidemiologilor este insuficient, vor fi organizate cursuri de pregătire pentru medicii din spitale care sunt responsabili de infecțiile nosocomiale.

"Având în vedere că nu avem suficienți epidemiologi, vom organiza cursuri de pregătire pentru mai multe categorii de medici, cei care sunt în spitale și sunt responsabili de infecțiile nosocomiale, pentru a ști să le indentifice, să le pună în evidență, să parcurgă toate detaliile. Facem ceea ce se numește maparea nevoilor în sănătate. Este o condiționalitate și este modalitatea prin care putem debloca fondurile nerambursabile europene pentru spitalele regionale", a mai declarat Patriciu Achimaș Cadariu.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate