Editura Evenimentul si Capital

Traian Băsescu: Dacă noi ne-am propus un 15-20% pentru legislativele din 2016, este obligatoriu să obţinem un 10-12% la locale

Autor: | | 3 Comentarii | 392 Vizualizari

Mişcarea Populară îşi propune ca ţintă electorală pentru alegerile legislative din 2016 15-20%, pornind de la un scor de 10-12% la scrutinul local de anul viitor, a anunţat azi preşedintele MP, Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă.

"Sunt ţinte care nu sunt scrise în niciun document al Mişcării Populare, dar, dacă noi ne-am propus un 15-20% pentru legislativele din 2016, este obligatoriu să obţinem un 10-12% la locale pe votul politic, pe votul de la consilii. Deci, dacă vom avea acest semnal, nu o fi 10-12%, o fi 9-11%, deci, dacă ne învârtim în jurul lui 10%, ne creăm premise pentru 15-20% la legislative. Şi aici vorbesc strict de votul politic, votul de la consilii", a declarat Traian Băsescu, la finalul Consiliului Executiv Naţional al MP, potrivit Agerpres.

Preşedintele Mişcării Populare a precizat că în cadrul reuniunii s-a discutat despre continuarea proceselor de organizare a alegerilor interne şi s-a făcut o analiză a stadiului de pregătire a candidaţilor pentru alegerile locale.

"Din punct de vedere al organizării, partidul face progrese, nu aşa de rapide cum ne-am dori, dar face. În fiecare săptămână avem mai multe organizaţii. Bătălia pentru noi, acum, este să acoperim mediul rural, atât cât vom reuşi. Se menţine procentajul de peste 85% de oameni care nu au făcut niciodată politică între cei care se înscriu acum în Mişcarea Populară", a declarat Băsescu.

El şi-a exprimat speranţa că MP va reuşi să depună liste complete în toate localităţile din ţară.

Conducerea MP a discutat şi despre stadiul în care se află în Parlament iniţiativele legislative ale partidului.

"Noi considerăm că alegerea primarilor în două tururi ar da şanse schimbării clasei politice la nivel local. Altfel este clar că primarii aflaţi în funcţie, mulţi dintre ei la al doilea, la al treilea mandat, vor avea prima şansă, iar procesul de înnoire reclamat de populaţie, dar şi de presă, nu se va produce. Este şi motivul pentru care public insist ca Birourile permanente ale celor două Camere să dea drumul pe circuit la proiectul de lege privind alegerea primarilor din două tururi. Ştiu că sunt restricţii în ceea ce priveşte modificarea legii înaintea alegerilor, aceasta nu ne poate împiedica să susţinem că un interval de şase luni înainte de alegeri ar fi suficient pentru ca localele să se desfăşoare în două tururi pentru funcţiile de primar", a declarat Băsescu.

Potrivit acestuia, Mişcarea Populară îşi doreşte, totodată, ca alte două iniţiative legislative ale partidului, cea privind modificarea legii alegerilor parlamentare, prin care se propune un Parlament cu 300 de aleşi, 100 de senatori şi 200 de deputaţi, şi cea referitoare la sistemul sanitar să fie supuse cât mai curând dezbaterii şi aprobării.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate