Traian Băsescu: Nu vreau ca BNR să ajungă la cheremul Guvernului

Traian Băsescu: Nu vreau ca BNR să ajungă la cheremul Guvernului

Președintele Traian Băsescu a declarat, în această dimineață, că nu își dorește ca Banca Națională să fie la cheremul Guvernului, adăugând că prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, este artizanul electoratei.

"Observaţi această goană a lui Victor Ponta de a subordona tot. Nu vreau ca BNR să ajungă la cheremul Guvernului. A fost criză grea în România, 2009-2010, şi nimeni nu şi-a permis niciodată să spună Băncii Naţionale ce are de făcut. Teama mea este să nu pice sub control politic BNR", a declarat președintele Traian Băsescu.

El a mai spus că p prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, este "artizanul" aşa-numitei "electorate".

Săptămâna trecută, Traian Băsescu afirma că ideea "electoratei" a plecat de la BNR.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Am luat notă de afirmaţia lui Victor Ponta în care a mulţumit guvernatorului BNR că au muncit două luni, cu echipa de la BNR, pentru electorată. Nu mi-a venit să cred că BNR ar fi implicată în pregătirea unui astfel de program, pentru că el este un fals, este o păcăleală pentru cei care vor beneficia de ea, dar şi pentru ceilalţi români. Am verificat şi, într-adevăr, ideea a plecat de la BNR. Aşa că, nu aş mai vrea să-l văd pe mierosul purtător de cuvânt al BNR explicându-ne cum BNR nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase", a declarat Băsescu, la acea dată.