Editura Evenimentul si Capital

Tragedie în apele îngheţate ale Mării Egee: 42 de oameni, printre care şi 11 copii, au murit înecaţi

În pofida condiţiilor meteorologice de iarnă, sosirile de imigranţi pe insulele greceşti continuă fără încetare
Autor: | | 5 Comentarii | 1308 Vizualizari

Cel puţin 42 persoane, între care 11 copii, au pierit vineri dimineaţa în două naufragii succesive, ce au avut loc în largul insulelor greceşti Farmakonisi şi Kalolimnos din Marea Egee.

UPDATE. Autorităţile elene au raportat moartea a 42 de refugiaţi, în două naufragii separate produse în Marea Egee.  O ambarcaţiune s-a scufundat în apropierea coastelor micuţei insule greceşti Kalolimnos, unde au pierit 23 de adulţi şi 11 copii. Alte opt persoane au murit înecate după ce o altă barcă a naufragiat lângă insula Farmakonisi. Potrivit BBC, peste un milion de refugiaţi şi migranţi economici au sosit în Europa în 2015. Riscantele traversări ale Mării Egee, de pe ţărmul turcesc, la bordul unor ambarcaţiuni nesigure sau supraaglomerate s-au soldat cu peste 700 de morţi.


În naufragiul de la Farmakonisi, survenit în jurul orei 00:30 GMT, 48 de persoane au reuşit să ajungă tefere pe coastele insulei după ce vasul lor a eşuat, a indicat poliţia portuară. Câteva ore mai târziu, o altă ambarcaţiune s-a răsturnat în largul insulei Kalolimnos, paza de coastă recuperând corpurile a opt persoane. În urma acestui naufragiu au supravieţuit 26 de persoane, dar potrivit declaraţiilor unora din cei care au scăpat cu viaţă zeci de oameni s-au aflat pe vasul lor plecat de pe coastele turceşti. O operaţiune de salvare a poliţiei portuare elene este în curs de desfăşurare pentru a-i găsi pe cei daţi încă dispăruţi, scrie Agerpres.ro. Joi, cel puţin 12 imigranţi, între care şi copii, au murit înecaţi în largul coastelor occidentale ale Turciei după ce vasul lor a naufragiat în timp ce încerca să ajungă pe coastele greceşti. Paza de coastă turcă a reuşit să salveze 28 de persoane. În pofida condiţiilor meteorologice de iarnă, sosirile de imigranţi pe insulele greceşti, la bordul unor ambarcaţiuni improvizate provenind de pe coastele turceşti şi având destinaţia Europa occidentală, continuă fără încetare de la începutul anului. Potrivit estimărilor Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), 77 de persoane au murit în aceste traversări numai în perioada 1-18 ianuarie. Conform aceleiaşi organizaţii, de la începutul acestui an s-au înregistrat 31.000 de sosiri pe insulele elene, ceea ce înseamnă de 21 de ori mai mult decât în ianuarie 2015.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate