Editura Evenimentul si Capital

Carosabil SURPAT în centrul Capitalei. CE spune Ministrul Transporturilor: "Accidente TEHNICE au fost şi în Barcelona şi Londra. Locuitorii din zonă vor fi EVACUAŢI și CAZAŢI pe cheltuiala CONSTRUCTORULUI"

Traficul din zona Eroilor a fost închis după ce terenul s-a surpat
Autor: | | 29 Comentarii | 15984 Vizualizari

Traficul pe anumite porţiuni din Bulevardul Eroilor şi pe Bulevardul Eroilor Sanitari a fost întrerupt. Din cauza lucrărilor la noua magistrală de metrou, o parte din carosabil s-a prăbușit, astfel că autoritățile au fost nevoite să închidă circulația din zonă. Primăria Capitalei a convocat un comandament de urgență. Ministrul Transporturilor a declarat în această seară că astfel de "accidente tehnice" au fost şi în Barcelona şi Londra"

UPDATE 17.50 Ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu, a făcut anumite precizări în legătură cu accidentul din zona Eroilor. "Au fost în Barcelona, au fost în Londra, sunt accidente tehnice. Locuitorii din zonă vor fi evacuați și cazați pe cheltuiala constructorului. Am solicitat constructorului să angajeze imediat o echipă care să verifice dacă există alte goluri în carosabil. În acest moment, tasarea e stabilizată, aceasta este sub cota de alarmă”, a spus Costescu, informează B1 TV. .

UPDATE 12:20: Un reprezentant Metrorex a declarat că circulaţia cu metroul nu va fi afectată de acest incident şi că autorităţile iau toate măsurile ca apa să nu pătrundă în staţii.

"Apa a patruns in statia eroilor 2. S.au luat masuri de constructori ca sa nu patrunda apa in statii, acum se cauta solutii de consolidare a terenului. Au fost luate masuri de domnul prefect pentru asigurarea sigurantei. Trebuie sa ajung la minister acum, se discuta despre bugetul ministerului si sunt foarte multe probleme", a declarat acesta.

Totodată, reprezentantul Metrorex a spus că nu va fi afectată circulaţia subterană, iar reţelele de utilitaţi vor fi supravegheate. 

UPDATE ora 11:30: Purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei a venit cu câteva precizări după terminarea şedinţei comandamentului de urgenţă. Acesta a declarat că zona nu este 100% sigură şi că traficul va fi în continuare blocat pe aceste artere timp de 30 de zile. 

Totodată, oficialul Primăriei a declarat că nu există pericolul ca blocurile din proximitate să se prăbuşească.

"S-au luat măsuri de punere în siguranţă a perimetrului. Zona nu este 100% sigură. E necesară elaborarea unui proiect. Constructorul a cerut 24 de ore pentru un plan. Nu am toate datele, cei de la Metrorex vă vor oferi astfel de detalii. Vor fi afectaţi locuitorii din Drumul Taberei şi Militari. A fost convocată comisia tehnică de circulaţie. Mâine vor fi agenţi asistaţi de agenţi ai secţiei locale pentru a fluidiza  traficul şi vom referi cu un comunicat referitor la rutele ocolitoare pentru o perioadă de o lună.

Ieri când a fost constatată casarea s-a intervenit pentru punerea în siguranţă a zonei. De azi noapte nu mai există pericol ca blocurile să se prăbuşească.

Primăria Capitalei s-a implicat încă de vineri după-amiază de când a fost sesizat pericolul surpării în zona respectivă. A fost supravegheată zona, s-a activat comandamentul de urgenţă. S-a lucrat preventiv, nu reactiv. Vom identifica soluţii pentru a relua traficul în zonă", a mai declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei.

Totodată, 14 adulţi şi 3 copii au fost evacuaţi dintr-un imobil din proximitatea surpării de teren.

UPDATE ora 8.30. Ministerul Transporturilor a solicitat reprezentanţilor Metrorex, ai proiectantului, consultantului şi constructorului Magistralei 5 o analiză pentru identificarea cauzei şi soluţii pentru rezolvarea imediată a problemelor cauzate de surparea de teren din zona Eroilor din Capitală, constructorul afirmând că "tendinţa tasărilor este spre stagnare", transmite mediafax.ro.

Potrivit unui comunicat emis sâmbătă seara de minister, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a convocat Comitetul Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă "pentru a analiza şi a lua toate măsurile care se impun în vederea soluţionării tuturor deficienţelor ce pot apărea din cauza acestei situaţii".

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au declarat că siguranța locuitorilor din două blocuri din zona Eroilor din Capitală, unde s-a surpat terenul, nu poate fi garantată, dar că în urma discuțiilor cu constructorul s-a stabilit că nu există un "risc iminent".

”Ca urmare a deformărilor apărute la carosabilul din zona staţiei de metrou Eroilor, unde se execută lucrări pentru extinderea magistralei, la faţa locului au fost trimise următoarele echipaje - Detaşamentul Special de Salvatori şi un echipaj SMURD. În apropierea zonei unde se observă denivelarea sunt două imobile de locuit”, menționează ISU, potrivit Mediafax.

Aproximativ 40 de persoane care locuiau într-o clădire din zona în care a avut loc surparea au fost evacuate, informează Digi24.

Municipalitatea va organiza duminică un comandament de urgenţă la care vor lua parte şi reprezentanţi ai Metrorex, în contextul în care surparea terenului s-a produs din cauza lucărilor la Magistrala 5 de metrou.

„Traficul rutier pe bulevardul Eroilor între str. Carol Davila şi Pod Eroilor şi pe bulevardul Eroilor Sanitari între str. Carol Davila şi Piaţă Operei, a fost întrerupt, sâmbătă, 12 decembrie, în jurul prânzului, din cauza surpării terenului, existând riscul de prăbuşire a carosabilului. Incidentul a fost semnalat, sâmbătă, de constructorul care efectueză lucrări de modernizare şi extindere pentru Metrorex”, anunță un comunicat al Primăriei.

Circulația a fost înschisă pe următoarele străzi:

-pe bd. Eroilor, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila, iar pe sensul spre periferie, de la Splaiul Independenţei

- pe bd.Eroii Sanitari, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila

Circulaţia rutieră se va desfăşura deviat, astfel:

- pe sensul spre centru, dinspre cartierele Drumul Taberei şi Militari, pe sos.Pandurilor- Calea 13 Septembrie sau sos.Geniului - sos.Cotroceni

- pe sensul spre cele două cartiere, pe Splaiul Independenţei- şos.Cotroceni- şos. Geniului sau şos. Cotroceni-bdul Iuliu Maniu- bdul Vasile Milea

La faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai ISU Bucureşti, ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, ai Poliţiei Naţionale, Poliţiei Rutiere, dar şi ai Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti şi ai Jandarmeriei. De asemenea, s-au mobilizat echipele de intervenţie ale companiilor de utilităţi, pentru a oferi asistenţă tehnică şi de intervenţie, potrivit comunicatului primăriei.

Duminică, la ora 10.00, primarul interimar Răzvan Sava i-a convocat la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti pe reprezentanţii Metrorex, ai Poliţiei Rutiere, ai ISU şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii.

„La întâlnire, la care a fost invitat şi prefectul Capitalei, Paul Petrovan, vor fi discutate măsurile de intervenţie pentru punerea în siguranţă a perimetrului, precum şi eventuale măsuri de extindere a restricţiei de circulaţie rutieră în zonă”, a anunțat Primăria Capitalei într-un comunicat.
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate