Editura Evenimentul si Capital

Carosabil SURPAT în centrul Capitalei. CE spune Ministrul Transporturilor: "Accidente TEHNICE au fost şi în Barcelona şi Londra. Locuitorii din zonă vor fi EVACUAŢI și CAZAŢI pe cheltuiala CONSTRUCTORULUI"

Traficul din zona Eroilor a fost închis după ce terenul s-a surpat
Autor: | | 29 Comentarii | 16011 Vizualizari

Traficul pe anumite porţiuni din Bulevardul Eroilor şi pe Bulevardul Eroilor Sanitari a fost întrerupt. Din cauza lucrărilor la noua magistrală de metrou, o parte din carosabil s-a prăbușit, astfel că autoritățile au fost nevoite să închidă circulația din zonă. Primăria Capitalei a convocat un comandament de urgență. Ministrul Transporturilor a declarat în această seară că astfel de "accidente tehnice" au fost şi în Barcelona şi Londra"

UPDATE 17.50 Ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu, a făcut anumite precizări în legătură cu accidentul din zona Eroilor. "Au fost în Barcelona, au fost în Londra, sunt accidente tehnice. Locuitorii din zonă vor fi evacuați și cazați pe cheltuiala constructorului. Am solicitat constructorului să angajeze imediat o echipă care să verifice dacă există alte goluri în carosabil. În acest moment, tasarea e stabilizată, aceasta este sub cota de alarmă”, a spus Costescu, informează B1 TV. .

UPDATE 12:20: Un reprezentant Metrorex a declarat că circulaţia cu metroul nu va fi afectată de acest incident şi că autorităţile iau toate măsurile ca apa să nu pătrundă în staţii.

"Apa a patruns in statia eroilor 2. S.au luat masuri de constructori ca sa nu patrunda apa in statii, acum se cauta solutii de consolidare a terenului. Au fost luate masuri de domnul prefect pentru asigurarea sigurantei. Trebuie sa ajung la minister acum, se discuta despre bugetul ministerului si sunt foarte multe probleme", a declarat acesta.

Totodată, reprezentantul Metrorex a spus că nu va fi afectată circulaţia subterană, iar reţelele de utilitaţi vor fi supravegheate. 

 

UPDATE ora 11:30: Purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei a venit cu câteva precizări după terminarea şedinţei comandamentului de urgenţă. Acesta a declarat că zona nu este 100% sigură şi că traficul va fi în continuare blocat pe aceste artere timp de 30 de zile. 

Totodată, oficialul Primăriei a declarat că nu există pericolul ca blocurile din proximitate să se prăbuşească.

"S-au luat măsuri de punere în siguranţă a perimetrului. Zona nu este 100% sigură. E necesară elaborarea unui proiect. Constructorul a cerut 24 de ore pentru un plan. Nu am toate datele, cei de la Metrorex vă vor oferi astfel de detalii. Vor fi afectaţi locuitorii din Drumul Taberei şi Militari. A fost convocată comisia tehnică de circulaţie. Mâine vor fi agenţi asistaţi de agenţi ai secţiei locale pentru a fluidiza  traficul şi vom referi cu un comunicat referitor la rutele ocolitoare pentru o perioadă de o lună.

Ieri când a fost constatată casarea s-a intervenit pentru punerea în siguranţă a zonei. De azi noapte nu mai există pericol ca blocurile să se prăbuşească.

Primăria Capitalei s-a implicat încă de vineri după-amiază de când a fost sesizat pericolul surpării în zona respectivă. A fost supravegheată zona, s-a activat comandamentul de urgenţă. S-a lucrat preventiv, nu reactiv. Vom identifica soluţii pentru a relua traficul în zonă", a mai declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei.

Totodată, 14 adulţi şi 3 copii au fost evacuaţi dintr-un imobil din proximitatea surpării de teren.

 

 

UPDATE ora 8.30. Ministerul Transporturilor a solicitat reprezentanţilor Metrorex, ai proiectantului, consultantului şi constructorului Magistralei 5 o analiză pentru identificarea cauzei şi soluţii pentru rezolvarea imediată a problemelor cauzate de surparea de teren din zona Eroilor din Capitală, constructorul afirmând că "tendinţa tasărilor este spre stagnare", transmite mediafax.ro.

Pagina 1 din 2



Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate