Traficanții de țigări din Maramureș INFORMAȚI de polițiștii de frontieră. Doi polițiști duși la AUDIERI

Traficanții de țigări din Maramureș INFORMAȚI de polițiștii de frontieră. Doi polițiști duși la AUDIERI

Multă lume se întreabă retoric de ce autoritățile statului nu pot combate fenomenul traficului ilegal de țigări din Ucraina.

Răspunul la această întrebare a fost oferit, azi, de procurorii DIICOT Maramureș, care au descins la 13 adrese, două dintre la doi polițiști de frontieră, două la sediile Poliției de Frontieră Vișeu de Sus și Izvoarele Sucevei, dar și la mai mulți traficanți de influență, unii dintre ei considerați foarte periculoși. De altfel, la această acțiune au fost mobilizate forțe importante de jandarmi, fiind aduși mai multe zeci de jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj.

Procurorii DIICOT au fost informați că gruparea de traficanți a fost ajutată de doi polițiști de frontieră, care le spuneau traficanților locul unde se află patrulele de poliție, și în consecință să evite respectivele locuri. Mai mult, la perchezițiile efectuate la membrii din clanul Cofa, unul deosebit de periculos, care acționează în zona Vișeu - Maramureș, au fost descoperite mai multe dispozitive speciale de termoviziune, pentru depistarea pe timpul nopții a polițiștilor. Totodată, au mai fost confiscate importante cantități de țigări.

Procurorii DIICOT mai susțin că întreaga acțiune era sincronizată de șefii rețelei astfel încât ”marfa” să ajungă în siguranță, în diferite locuri din București sau Cluj. Mai mult, pe tura celor doi polițiști, traficanții din Ucraina intrau ilegal pe teritoriul României și aducea mii de baxuri cu țigări pe care le lăsau în locuri special amenajate. ”Din actele de urmărire penală efectuate în cauză până în prezent a rezultat că grupul infracţional, la care au aderat persoane din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației, a acționat cu sprijinul direct al unor cetăţeni ucraineni, facilitându-le acestora introducerea ilicită în România a numeroase cantităţi de ţigări din spaţiul extracomunitar, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, activitatea grupării fiind organizată de aşa manieră încât să permită o sincronizare perfectă între diferitele secţiuni ale grupării, reprezentate de persoanele cu atribuţii de preluare şi de transport al produselor traficate direct din frontieră, de persoanele cu atribuţii în depozitarea temporară a acestora la diferite locaţii de pe raza jud. Maramureş, de persoanele cu atribuții de pază și control a frontierei de stat a României cu Ucraina şi de membrii grupării cu rol în coordonarea, transportul, supravegherea traseelor de deplasare înspre beneficiari şi în livrarea efectivă la destinaţie”.

Ne puteți urmări și pe Google News

În total au fost reținut cinci persoane, doi polițiști și trei traficanți.