TRAFIC RUTIER DEVIAT în București. Vezi ZONELE AGLOMERATE și recomandările Poliției Rutiere

TRAFIC RUTIER DEVIAT în București. Vezi ZONELE AGLOMERATE și recomandările Poliției Rutiere

Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei a anunțat că, în urma lucrărilor care se efectuează fie la metro, fie la carosabil, pe mai multe străzi și bulevarde traficul este deviat. De asemenea, în cinci mari intersecții din București semafoarele sunt defecte.

Recomandările adresate șoferilor de către polițiștii rutieri este ca aceștia să ocolească zonele în care se efectuează lucrări pentru a evita aglomerația și blocajul în trafic.

Trafic rutier deviat

- Drumul Taberei, între str. Valea Argeşului şi str. Valea Ialomiţei – lucrări metrou;

Ne puteți urmări și pe Google News

- bd. Bucureştii Noi,  între str. Mitropolit Varlaam – str. Cricovului şi  Intrarea Berheci – Pod Străuleşti (str. Slt. Constantin Godeanu).

Polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să circule cu atenţie şi să respecte semnificaţia indicatoarelor montate temporar în zonele menţionate.

Lucrări:

- Şos. Iancului şi Şos. Pantelimon;

- Piaţa Presei Libere (Pasaj)

  - Piaţa Sudului;

  - Bd. Liviu Rebreanu;

  - Str. Valea Ialomiţei;

  - Str.  Râul Doamnei.

 Semafoare defecte:

- Bd. Constantin Brâncoveanu – str. Niţu Vasile;

- Charlles de Gaulle;

- Splaiul Independenţei  - Şos. Viruţii;

- Str. Berzei – str. Ştirbei Vodă;

- Foişorul de Foc.

Accidente rutiere

În ultimele 24 de ore,  în Capitală  au fost înregistrate 12 accidente  rutiere, în urma cărora 11 persoane au fost rănite uşor şi 2 persoane au fost rănite grav.

Recomandările polițiștilor

        - să-şi asigure o vizibilitate bună în habitaclul maşinii prin curăţarea parbrizului, geamurilor laterale şi a lunetei, să aibă în perfectă stare funcţionare sistemul de climatizare şi ştergatoarele de parbriz ;

       - să adapteze viteza la condiţiile meteo şi de trafic, să circule cu viteză redusă, păstrând o distanţă corespunzătoare în mers între autovehicule şi să nu bruscheze comenzile maşinii;

      - să nu blocheze traseele de deplasare a mijloacelor de transport public, în special calea de rulare a tramvaielor;

      - să nu depăşească coloana de autovehicule oprită la semafor şi să nu patrundă în intersecţie, dacă, din cauza aglomeraţiei nu o pot traversa;

      - când partea carosabilă este acoperită cu zapadă, conducătorii auto au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora.

       -  conducătorii auto trebuie să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă şi să-şi pregătească autovehiculul pentru drum (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip, etc.).

Ce anvelope de iarnă trebuie folosite

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului. Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, cauciucurile trebuie să fie inscripţionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia ,,all seasons”.

Astfel, este sancţionată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fără a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Amenzi usturătoare

Amenda pentru fapta menţionată este prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă), iar sancţiunea contravenţională este însoţită şi de măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.

 Pietonii sunt sfatuiţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile.