Editura Evenimentul si Capital

Trădători, SPIONI şi dezertori ROMÂNI în primul RĂZBOI Mondial

Regele Ferdinand decorând soldaţi români
Autor: | | 1 Comentarii | 757 Vizualizari

Peste 300 de documente - fotografii, hărţi şi jurnale - în original sau copie, care reflectă contextul politic intern şi rolul Misiunii Militare Franceze în reorganizarea armatei române în primul război mondial, vor fi expuse la sediul Arhivelor Naţionale din Bucureşti începând de miercuri.

Expoziţia “Campaniile militare din 1917” mai arată viaţa pe front şi dramele din spatele frontului, aspecte legate de ofensiva de la Mărăşti şi rezistenţa româno-rusă la Mărăşeşti şi Oituz, cazuri de trădători, spioni şi dezertori, serviciile de asistenţă sanitară şi religioasă pe front şi în zona interioară, imaginea armatei ruse, imaginea inamicului în campanie, stabilizarea frontului şi încheierea Armistiţiului din primul război mondial.  Vor fi expuse documente deţinute majoritar de Serviciul Arhive Naţionale Istorice Centrale, de servicii judeţene ale Arhivelor Naţionale precum Vaslui, Botoşani, Mehedinţi, Iaşi, Galaţi etc. dar şi din documente provenind de la instituţii partenere - Serviciul Istoric al Armatei, Muzeul Militar Naţional “Regele Ferdinand I”, Muzeul Naţional de Istorie a României. 

Arhiva Naţională de Filme a pus la dispoziţie un film pe tema campaniilor militare desfăşurate de România în cel de-al treilea an al Marelui Război. .

Expoziţia va putea fi vizitată şiîn noaptea de sâmbătă 20 mai spre duminică, 21 mai, între orele 20:00 şi 02:30, când Arhivele Naţionale se înscriu pe harta bucureşteană a Nopţii Muzeelor.
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate