TRĂDAREA UDMR. Anunțul lui Kelemen Hunor despre Guvernul Tudose

TRĂDAREA UDMR. Anunțul lui Kelemen Hunor despre Guvernul Tudose

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a criticat toate modificările aduse Codului Fiscal de către Guvernul Tudose. El a opinat că mediul de afaceri are nevoie de stabilitate și predictibilitate, dar că acest lucru nu se poate întâmpla în contextual actual, în care se fac modificări „din șase în șase luni sau de trei ori pe an”.

„Vom pierde și acea credibilitate care există în acest moment”, a spus Kelemen Hunor, referindu-se la creșterea accizelor la carburanți, la TVA și la mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat, într-un interviu pentru RFI România.

El a adăugat că „pentru accize, pentru sistemul de impozitare trebuie dezbatere și o predictibilitate pentru zona de business și nu de la o zi la alta și, bineînțeles, se pot găsi soluții dacă există un deficit bugetar și se poate umbla și la accize și la impozit, dar nu de la o zi la alta, nu fără argumente, nu fără o susținere foarte, foarte bine fondată și nu fără o viziune pe termen lung, fiindcă zona de business are nevoie de predictibilitate, are nevoie de stabilitate. Dacă noi din șase în șase luni sau de trei ori pe an schimbăm câte ceva la TVA, la accize, la alte impozite cine plătește angajatul, angajatorul - nu facem bine economiei și vom pierde acea credibilitate care în acest moment există; sâmburele unei credibilități există, fiindcă totuși avem o creștere economică”.

Liderul UDMR nu e de acord nici cu modificări în privința pilonului II de pensii. Totuși, dacă este o urgență și măsura vine pentru a echilibra deficitul din sistemul public de pensii, liderul UDMR a spus că e de acord cu o reducere a contribuției la pilonul II, dar pe termen scurt.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Legat de pilonul II, dacă aș fi în Guvern sau în locul ministrului Finanțe, nu aș susține o naționalizare așa cum se spune, dar se pot găsi multe scheme financiare prin care într-o eventualitate dacă la sistemul de pensii avem un deficit mare să echilibrăm pe termen scurt, dar fără să afectăm pe termen lung pilonul II, că totuși acolo stă contribuția tuturor celor care, în ultimii 7 ani, au pus banii acolo și se gândesc la viitor. Mult mai important este ce facem cu deficitul de pensii pe termen lung, fiindcă dacă anul trecut au plecat peste 200.000 de cetățeni români din țară și au plecat cei care produc, nu cei care erau în șomaj de ani de zile. Dacă vom continua în acest ritm, pe termen lung, nici pilonul II, nici sistemul public de pensii nu va fi sustenabil”, a subliniat Hunor.

„Dar trebuie echilibrat deficitul la sistemul public și dacă, din acest punct de vedere ar trebui cumva o discuție legat de pilonul II doar pe termen scurt, eu aș fi deschis la o astfel de discuție, dar cu toate datele pe masă”, a punctat liderul UDMR.