Editura Evenimentul si Capital

Topul șpăgilor la Spitalul Județean Alexandria | CAMPANIA „MEDICUL DE GARDĂ”

Autor: | | 1 Comentarii | 6619 Vizualizari

Spitalul Județean de Urgență din Alexandria a devenit unul dintre „obiectivele” cele mai râvnite de locuitorii din Teleorman, pentru a-și găsi un loc de muncă decent. Și asta, luând în calcul faptul că, județul cu pricina este unul dintre cele mai sărace din România, închiderea a zeci de fabrici ducând la pierderea a sute de mii de locuri de muncă. Numai că „pretențiile financiare” pentru a pătrunde în spital, îți iau piuitul!

Din fabrici și uzine, la sărăcie și ruine a devenit laitmotivul zonei, care prin anii ‘80 era considerată „Grânarul României”, acum fieful lui Ioan Niculae. Țăranii au sărăcit, iar din fosta industrie se mai înfruptă doar hoții de fier vechi. Un tablou trist, cu baroni locali încuscriți, peste capul tuturor domnind, acum, din jilțul Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Așa că, populația de aproximativ 400.000 de locuitori se tăvălește prin „rumegușul” vremurilor de altădată, aruncând ocheade pofticioase spre imperiul lui Dragnea, străjuit de ziduri înalte care ascund construcții opulente.

„Dai banu’, primești biletul cu subiectul”

Informațiile cu pricina ni le-a sesizat un locuitor al Alexandrei care a încercat, în zadar, să-și găsească un loc de muncă în oraș, sătul să mai bată drumul Bucureștilor, cheltuind sume imense cu naveta. Un om muncitor, cu mai multe calificări, în puterea vârstei, cu o familie „consolidată” căreia vrea să-i ofere un trai cât de cât omenesc. Și uite așa, a ajuns cetățeanul să întrebe și la Spitalul Județean cam ce acte îi trebuie pentru a se angaja ca brancardier, infirmier, iar soția, fiind absolventă al unui liceu sanitar, asistentă medicală. I s-a răspuns, însă, în vârful limbii: „cât dai?” Și ce a aflat, întrece orice imaginație! ”Pentru brancardier, 4.000 de euro, iar pentru asistentă medicală prețul variază între 7.000 și 8.000 de euro. Dai banu’, ți se dă biletul cu subiectul și uite așa iei concursul! Dacă ar veni un control din București și ar lua la mână angajările din ultimii cinci ani, cred că s-ar afla adevărul”, ne-a povestit interlocutorul nostru, care a dorit să-și păstreze anonimatul. După care a continuat: „când am făcut ochii mari cât cepele, mi s-a spus că, de, aici sunt condiții super, nu se poate lega nimeni, că spitalul a fost renovat recent cu fonduri europene. Vă este clar că m-am lăsat păgubaș, păi dacă aveam eu o sumă așa de mare, mă mai gândeam să mă angajez pe lângă casă? Am rămas tot cu naveta la București, dar am noroc că am găsit o slujbă unde lucrez cinci zile și tot atâtea stau acasă”. Trebuie reținut că salariile de bază pentru respectivele specializări variază la brancardier între 1360-1693 de lei, iar la asistent medical între 2760- 3437 de lei.

Povestea cu cântec a renovării spitalului!

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Medicul de gardă

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate