Topul șpăgilor la Spitalul Județean Alexandria | CAMPANIA „MEDICUL DE GARDĂ”

Topul șpăgilor la Spitalul Județean Alexandria | CAMPANIA „MEDICUL DE GARDĂ”

Spitalul Județean de Urgență din Alexandria a devenit unul dintre „obiectivele” cele mai râvnite de locuitorii din Teleorman, pentru a-și găsi un loc de muncă decent. Și asta, luând în calcul faptul că, județul cu pricina este unul dintre cele mai sărace din România, închiderea a zeci de fabrici ducând la pierderea a sute de mii de locuri de muncă. Numai că „pretențiile financiare” pentru a pătrunde în spital, îți iau piuitul!

Din fabrici și uzine, la sărăcie și ruine a devenit laitmotivul zonei, care prin anii ‘80 era considerată „Grânarul României”, acum fieful lui Ioan Niculae. Țăranii au sărăcit, iar din fosta industrie se mai înfruptă doar hoții de fier vechi. Un tablou trist, cu baroni locali încuscriți, peste capul tuturor domnind, acum, din jilțul Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Așa că, populația de aproximativ 400.000 de locuitori se tăvălește prin „rumegușul” vremurilor de altădată, aruncând ocheade pofticioase spre imperiul lui Dragnea, străjuit de ziduri înalte care ascund construcții opulente.

„Dai banu’, primești biletul cu subiectul”

Informațiile cu pricina ni le-a sesizat un locuitor al Alexandrei care a încercat, în zadar, să-și găsească un loc de muncă în oraș, sătul să mai bată drumul Bucureștilor, cheltuind sume imense cu naveta. Un om muncitor, cu mai multe calificări, în puterea vârstei, cu o familie „consolidată” căreia vrea să-i ofere un trai cât de cât omenesc. Și uite așa, a ajuns cetățeanul să întrebe și la Spitalul Județean cam ce acte îi trebuie pentru a se angaja ca brancardier, infirmier, iar soția, fiind absolventă al unui liceu sanitar, asistentă medicală. I s-a răspuns, însă, în vârful limbii: „cât dai?” Și ce a aflat, întrece orice imaginație! ”Pentru brancardier, 4.000 de euro, iar pentru asistentă medicală prețul variază între 7.000 și 8.000 de euro. Dai banu’, ți se dă biletul cu subiectul și uite așa iei concursul! Dacă ar veni un control din București și ar lua la mână angajările din ultimii cinci ani, cred că s-ar afla adevărul”, ne-a povestit interlocutorul nostru, care a dorit să-și păstreze anonimatul. După care a continuat: „când am făcut ochii mari cât cepele, mi s-a spus că, de, aici sunt condiții super, nu se poate lega nimeni, că spitalul a fost renovat recent cu fonduri europene. Vă este clar că m-am lăsat păgubaș, păi dacă aveam eu o sumă așa de mare, mă mai gândeam să mă angajez pe lângă casă? Am rămas tot cu naveta la București, dar am noroc că am găsit o slujbă unde lucrez cinci zile și tot atâtea stau acasă”. Trebuie reținut că salariile de bază pentru respectivele specializări variază la brancardier între 1360-1693 de lei, iar la asistent medical între 2760- 3437 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Povestea cu cântec a renovării spitalului!

Autoritățile județene din Teleorman au investit 20 de milioane de euro în renovarea clădirii principale a Spitalului Județean din Alexandria. Modernizarea unității medicale a fost ultimul proiect pe care l-a semnat Liviu Dragnea, din funcția de președinte al Consiliului Județean Teleorman, înainte de a-și prelua postul de vicepremier în Guvernul Ponta 2. Actualul președinte al Camerei Deputaților promitea în 2012, la inaugurarea investiției, un fel de spital regional: „Este cea mai mare investiţie pe care o semnez în calitate de preşedinte de Consiliu Judeţean în Teleorman; valoarea este de aproape 20 de milioane de euro”. Cea mai mare parte din această sumă urma să vină din finanţare europeană nerambursabilă, iar restul era asigurat de Consiliul Judeţean Teleorman. Numai că, între timp, termenul de finalizare a modernizării a fost amânat de vreo cinci ori, proiectul „Reabilitare Spital Judeţean de Urgenţă Alexandria, judeţul Teleorman“, fiind fixat inițial pentru anul 2014. Unitatea medicală arată bine din punct de vedere al reconstrucției, dar stă încă rău la capitolul aparatură și asta pentru că bunurile respective ar fi trebuit să fie achiziţionate tot din fonduri europene, fonduri care s-au pierdut din cauza multiplelor amânări, astfel încât Consiliul Judeţean Teleorman a trebuit să le asigure din propriul buget.

Prezentare de top pe site, dar fără operatoare „de gardă”

Spitalul Județean de Urgenţă Alexandria a fost înființat în anul 1971, inițial cu 1035 de paturi, în prezent cu 725 paturi și cuprinde secţii şi compartimente în diferite specialităţi, laboratoare de investigaţii și tratament. Are o structură de personal specializat pe fiecare specialitate din structura spitalului. Cu toate că am încercat să luăm legătura telefonic cu cineva din conducerea spitalului, pentru a lua un punct de vedere în legătură cu cele sesizate, nu am primit nici un răspuns. Apelând numerele afișate, nici o operatoare nu a fost de găsit, iar conducerea nu are un număr special.